[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有無人做咗ue6pro心思思想玩返cm
新手一問
近排買咗nicehck nx7 pro
用緊iphone +原裝轉插嚟推
想問下有咩轉插推薦
有睇過fender ae1i,orb clear force lightning
怪問題, 有冇人用zx507個聽Tidal同SD Card D歌個音量差好遠?
tidal 細聲?
唔好浪費金錢, 要好聲乖乖地買dap
請問耳機新買係咪要細聲煲機幾日
用左平時聽嘅聲得唔得
得, 除非你平時開到勁大聲
咁煲完都係會壞
不過要煲好就唔知喇
好多種學說
而家先知原來tidal 有得買歌
想買個好d嘅耳機好耐,聽metal總之係band嘅嘢

要入耳,唔要over ear
唔需要mic
唔要shure 因為佢條線掛耳咁帶唔舒服
用cowon j3

請問 $1000 樓下有咩好選擇

睇咗好多文,但因為真係少留意都唔知邊道可以試/唔係黑店

原生個player同Android apps係兩個音量嚟
你有冇拉到最大?
各位dunu 3001 pro同fiio fh7
兩隻都差唔多價錢 又係1圈4鐵
大家點揀
Acoustic Research AR-M200 有無人用過 聽講唔錯
聲同價錢都幾好 但操作好廢 而且因為class a所以好熱
想向各位連登耳機巴絲請教下
本身冇咩玩耳機,但係比frd搞到落咗坑 用開 qdc 隻海王星,而家想轉耳機,想玩下新嘢,想問下 2k 人聲 女聲重,但係 bass 冇咁重,同背景聲突出啲同空擴啲 有冇啲咩好推薦 同好選擇
如果dap有得trade in就好
想向上換sp1000
另外想問下empire ear係咪都係cm 見國仁試公模
大家prefer empire ear定vision ear
有冇試過fender?
有平有貴

不過大部份好d 嘅耳機都係掛耳戴
認同。
袋多部野聽得爽好多
Sp1000m換sa700是否不智
想請問邊度多款試,同埋唔係黑店
星際 DXX
英X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞