[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
講緊部機原本個調音 即使換咗線zx300個高都係比黑磚暗
黑磚我聽落就background 清d 聽到細節位多d 之前zx300 要開度50
宜家黑磚40-45就夠

利伸fitear x wm1a
我黑磚反而要開大聲咗因為個人聲遠咗

A55 zx300 黑磚 同金磚都係齊我台頭 隨時可以ab test
我自己用黑磚,試過ZX300,一來低頻過左火,基本上蓋過曬中高,我用綠仙同黑仙試都係咁,其他仲得掂,除非聽啲濕鳩流行曲,聽樂器真係攪唔掂。

BTW我總覺得隻Fitear universal 難推過隻N8,其實係乜鬼野構造😨我覺得隻野唔簡單,攪到我想買隻擴去推吓佢
Fitear d耳機都幾易推 之前插線iphone 都有8成
Btw universal 未試過
一陣試完又買點算
隻monet17 未夠一年
行andriod 預左玩唔到兩年
黑磚行3.5我覺得無咁突顯哩個問題,不過一轉4.4就係咁
金磚試過 聲底唔係好岩 樂器聲清左 但人聲比佢蓋過左
利伸 極端女毒
印象中好似兩鐵
金磚女毒先正 特別係慢歌

你夾咩機聽?
Wm1a /monet17
聽開acg
不過哩隻野,行balance配線要認真去試,原本佢聲底比其他既較薄,一轉balance,太過空洞。

都係嗰句,究竟佢係乜構造,單動鐵又嗰似,起碼兩粒,又唔太似圈🤔
咁可能你覺得佢太厚
認真 真係唔建議玩andriod 好多andriod 頂唔到兩年
官網無講,search我又搵唔到有講,兩鐵合理,但係推佢應該要些少力水,所以先覺得奇怪。
緊係啦,一粒靜電加動鐵
須山話唔會公開 因為唔想人睇單元仲多過睇聲
聲對得住價錢,只不過佢要既推力我覺得唔係咁簡單第一次入Forest,但係無失望
聽過靜電 d 聲好似怪怪地
Fitear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞