[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
再出多次去
聽後生 抒情 女聲 除咗final B3 灰/黑雀 ls200 仲有咩值得試 budget 3000之內

player x1a
你要明白幾日無歌聽,搭車既時候係幾咁空虛,你明唔明呀
用住電話耳機頂住先吖麻 雖然音質差九皮
我接受唔到呀
我隊隻fitear落去已經feel到個音場比zx300好 zx300 d件頭野迫埋一齊咁 黑磚個空間感無依個感覺
我覺得黑磚同zx300個最大分別係個推力同個調音分怖到

Zx300同黑磚比太多低音 成日蓋過咗background d高音令到個空間好似迫好多
如果40周年係黑磚後繼我已經狗衝左
而家隻zx300 睇黎可以玩多幾年
金磚同黑磚個落差仲大 好似變咗無咩感情咁
果時出m7/ m9,我買zx300+ m7 $8000有找,
如果買黑磚+ m9 貴一個doub
對耳同荷包開完會最後都係揀左前者
應該咁講金磚d個線條柔過黑磚而且個尾音拉長咗 聽返黑磚硬線條就會覺得黑磚d野好似無咁有感情
諗緊上金磚,不過起碼要半年之後先夠筆直到時仲值唔值得買?
睇你用緊咩機同sony會唔會出新機而且做到金磚個聲底
我無擁有zx507 所以無得長時間比較佢同300/wm1a/z個分別 但用just ear試咗幾首歌

調音分怖同接近wm1a 低音少過zx300

音場同細緻度都有改善 但唔及wm1a

重點係zx507既sony味 我覺得係少過另外兩部 唔知係咪同佐藤兄弟個參與度少咗有關

缺點:

無咗核電

個mon好野 打字好辛苦

充電位好on9

無zx300個時咁抵玩

我個排位係wm1a>zx500>=zx300
攞左隻N8,即場改個4.4聽住先,煲吓先再換線,我諗未有既新年前都有機會,似代理分唔切貨
我elysium用zx300啲高音唔撚掂,轉黑磚之後唔同晒
換條線試試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞