[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我都睇到有人講個系統
我都睇緊呢部160、山靈m6同fiio m11 pro,仲諗緊揀邊部好
部機 lag 唔 lag, 自己睇片再衡量下.
呢部機串流質素真係好好, 如果喜歡中性帶微暖既人聲, 樂器人聲比例平均, 低頻強勁既調音就啱.

https://www.youtube.com/watch?v=Uxs6I7tjF4Q&app=desktop
filo 好廢下
IBASSO 換AMP果部
本身用緊se315 但壞咗 心思思想升級
筆直3500左右 用緊iPhone + Spotify
平時聽開 jpop(aimer,uru,back number) Kpop同廣東歌
睇中左oriolus 灰黃鸝 會唔會有其他更好既介紹下
我見水月雨 S8連 hiby R5 都係 4000

但係好似有限貨
冇撚用 唔好side錢
搭單問下 fiio果部有咩問題?
見到評價好似唔錯
係咁將D硬件炒埋一碟刷數據 但無係調音落過功夫 DAC同AMP原本咩聲佢咪咩聲 專昆一D只係睇硬件同數據自己唔試清楚既人
220?
都係嘅,fiio就咁睇spac係贏晒同價位嘅機,不過如果鐘意白開水,應該幾啱聽
Acoustune Hs1551cu可以試下,單動圈,有驚喜
部r5真心覺得麻麻
Fiio m11 調音削頭削尾,無高無低,泛音 cut 走晒都唔算白開水, Hiby R6 pro 就白開水好多。另外,Hiby R5 同 DX160 同一dac配置,但播歌質素確係差好多,試過係 dx160 裝 hiby app,質素同內置 mango 播歌出黎效果差好遠,睇黎個播歌 app 影響幾大。
4000-7000價位聽人聲既中高階入耳式耳機有咩推薦,好多人sell仙女,但係我想比較多啲。
各位巴打點睇westone w80
有人講過話裝onkyo 個app都會有少少提升
試吓fitear
Sr15、160、r5都係用同一粒dac ,但分別都幾大
請問型號係咩?我見佢主要賣高階野。
另外呢個牌子有咩特點?
Fitear universal,我覺得佢比綠仙好,而且雜食好多,綠仙唔係人人接受得到,我之前都有,低頻量比較少,中高係可以的,如果要campfire系列的,黑仙會比較好,不過出面應該無全新
仲有就係Fitear應該啱女毒,我有隻universal
清水聲我lotoo仲好啦 起馬人地都有落心機係amp到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞