[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
見佢好似聽廣東pop都ok
如果主聽廣東/台灣pop, 女聲為主, 但又唔想聽男聲太差, 間唔中都係聽下rock
有咩推介? 同埋想要846, um pro 50 果種design, 隔音想好d
同埋想聽live現場感好, 樂器都想有唔差既表現
用緊zx300,想換機
黑磚定小墨菊好?
兩部推力差唔多,睇你鐘意邊部調音。
巴打可唔可以講兩部機大概嘅調音/取向
小墨菊我未試過,我用黑磚,佢三頻平衡唔會太突出,唔會好似小黑咁低頻過勁,background都算乾淨,分析力ok,聽大編制ok,而家多數用N8,唔洗high gain 都推到。
電量非常好,正常返工放工聽多的話,可以捱到一個星期,同佢真係唔會熱。
paw 6000大力好多wor
我記錯,成日記左黑磚240mW,sorry
黑磚係low gain250mW/16ohm paw6000就300mW/32ohm
係呀,我唔記得睇過邊部係240nW/32ohm就成日記住左
不過真係唔知小墨菊乜野聲底,其實有少少想sp2000,不過過唔到價錢嗰關
Sp2000我想買既原因係諗唔到買咩好
有時屎忽痕係好辛苦
依家咪唔會 唔係返工的話街都唔想出
我一放假,個屎忽就會痕,一痕就好辛苦,今日下晝放假爭啲走去買金磚,行行吓喺度諗,點解無啦啦想買金磚

而家sp2000街價仲係29980?
我問唔係
方唔方便透露吓
唔記得啦 3個月前問
金磚 ?
我原本想買sp2000個想法都係見佢好似大力d 但我用得d機都係易推野
其實我同你諗法一樣
你咪照單買一套 但部dap好似好原始個d咁得掣禁
唔啦,我真係接受唔到點攞出街,我諗買部推力勁啲既,好似N6II咁都5xxmW可能都好好了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞