《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(五大訴求,缺一不可)

1001 回覆
79 Like 12 Dislike
龍珠
格古達
赤龍係咩?耐得滯唔記得
未講過
赤龍係撒旦
呢個稱呼個故好似出現過一兩次
係d 人唔知撒旦個名既稱呼
有蛇、赤龍、獸......
都係講緊撒旦
我都諗咗陣 差啲就走去翻睇多次...
梳...要推到星期一
屌你。。。
期待緊今日會有得睇
樓主加油
今日賭唔過
第一百一十六章 運籌帷幄

「黑暗一片。純粹的黑暗一片。我未遇過這種情況,我亦未聽過師父提及過類似情形。」楊亦情皺著眉頭,柔聲說道,「那片黑暗,似是混沌,又像是秩序……彷彿是有無數厚重的黑紗,蓋住所有可見的未來。我們不論如何運功,揭開多少層黑紗,但在後面等待的,就只是另一塊黑紗。」

楊亦情解釋時,她身後的楊亦懷微微垂首,在紙張上漫無目的地塗劃一堆潦亂線條。

她倆共同擁有的「先見之瞳」,雖已睜開,閃爍著紅光,但魔瞳完全沒了以往的靈動,只有一片呆板的目光。

打從說完那句迷糊不清的預言,昏迷了整整一星期的楊氏姐妹,甦醒後再使用「先見之瞳」,已再看不見任何可能未來,楊亦懷的筆,亦變沒有章法,只是不斷畫著毫無意義的畫。

原本能預視未來的「先見之瞳」,竟就此失去異能,實是我從未想過。

「抱歉萬分,我姐妹倆今後似乎再難幫助公子了。」楊亦情看著我,語帶歉意的道,「連那句預言,我都幾乎沒有印象,是如何脫口說出。」

「何需道歉?你倆最後一瞥,已替我指出一條非常有用的路。『先見之瞳』已經替我和撒旦指點千年,但這場漫長戰鬥的最後一章,是時候由我親手撰寫。」我笑著、但眼神誠懇非常,「那句預言,亦應由我親自定義。」

雖然沒了「先見之瞳」,實在對我行兵佈陣大有打擊,但楊氏姐妹至少點出了我軍最好的進攻時刻。
先見都無埋

唔通又想玩鏡花個套 呃人先呃自己人

BTW 如果係咁 當年撒旦既舉動 06點解好似會唔知
最終一戰了有種唔捨得
有先見之瞳好易有bug
後面主角發生咩事都可以反問點解一早睇唔到
又或者boner根本未寫到咁後
不過我覺得無咗先見會好睇啲
但佢第一次見孔明個陣
佢講得唔知一個定兩個ENDING 係 諾仔 會羸到
之後唔記得邊到有補飛係 講左既話 未來會變左
所以應該都唔會穿故 只係會難兜一啲
龐拿究竟去咗邊度
孔明好似睇得仲遠,睇到諾仔比火人噤住嚟打。
似係先見之瞳比人block 咗多過真係睇唔到未來。
THANKS!
越來越靚,所以要收埋佢個樣
係幾好J
都無真做!
到時儲多啲先出
無停過架我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞