[秋水安在] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (32)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
點會用museum 做split toe咁搞笑
horween hatch grain啦!
做錯款/用錯料/整唔見都係常有嘅事
搵得cmt 預左冇乜服務
驚嘅可以提師父寫低 不過寫左都未必係保證

所以貴野千其唔好拎去工場cmt 除非你本住炒硬嘅心,又或者你同師父好熟
例如件Workshirt,兩塊料做唔同款,做錯左同款

雖然做錯個件反而重靚仔
樂趣黎嘅
當然搵鋪頭都唔會(或者好低)有呢啲風險
鋪頭收得貴都係有原因嘅
鋪頭做錯你大條道理要佢硬食
貼埋電話呀笨
同公海有分別?
唉,嘈來做乜?
唔講唔講都講咗,由佢啦!
我估工場師傅們都慣了,我同我熟的幾個師傅講,如果我介紹人上來,一係我之前whatsapp通知佢,一係我自己帶佢上來,其他話「魚蛋哥」介紹的,可以當佢地白撞的。
屌唔化算撚數,我帶親客俾相熟師傅都必定是親身帶,親口介紹,講明規矩才帶上去。剛才都已講到咁明,係要繼續搞串個party將來連最後幾片淨土都無埋時,都只能說盡人事聽天命。

包頭王之所以乞人憎,終極原因並非只因為佢識啲唔識啲就鳩噏,而係因為隨隨便便放晒啲資料上網。

資深的玩家在網上不論在討論區、TG、whatsapp討論,都會就住就住,知道甚麼該講,甚麼不該講。更何況師傅早已明言不想被人放上網?

都仲係點唔化的話就事撚但啦。
姐係某班人上網講自己發夢去左邊、做左夢、點發夢、點醒一樣;加左密又點?加左密一樣係公海黎架喳。

你到底明唔明點解我地要咁謹慎咁講野?
恤衫師父 contact 上網本身搵到. 大家唔駛咁緊張.
呢度問鋪面野?大家樂於解答; 問工埸, 包頭? 香港有包頭搭路做到prolouge既版, fitting 一流, . cmt價唔駛4000, 呢度d大佬唔會提, 閞心share揚左出黎, 如果師父多單做唔切, 蝕底咪又係自己.
人係自私既, 如果又想慳又要靚, 一係自己花心機搵, 一係識玩家行內人.
係度問只會一面灰
唔知應該笑柒你好定屌柒你好
嘩屌post完啲咁撚不負責任既言論之後仲要瞬間改名咁好野
我咁樣講既意思係
"真係筍野唔會益大家(包括我自己), 要著數就靠自己"
就係俾牛兄屌完, 廢事露底ma
益到大家但害到其他人既係咪為成件事就自己權衡
人地最多只係講比你聽益係邊度害係邊度
上面講"發言謹慎"就係咁既意思

要著數靠自己就幾時都係
我慣咗了,尤其夏天,基本上就算連著波鞋我都唔會著襪
可能我大腳汗啦,的確係會臭
但對鞋會唔會快啲收皮就唔知
係,我好憎著船襪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞