[秋水安在] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (32)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
其實長鞋抽除咗著loafer之外仲有乜用
大部分中價以上的裁縫舖都會有。
咪著其他鞋囉,長的方便,企同坐都著到。
Carmina loafer個forest last係咪好窄?
我berwick meermin regal都著 size 7但carmina size 7穿都穿唔入...
企的話咁咪要坐返低綁鞋帶
你識唔識D懶人除鞋唔解難帶?
台北有咩野好行或者得台灣有得買
有咩問題
有無人係Brooks brother 買過cordovan card case ?佢ship到2046都未ship到
send email 問下
佢話FedEx 搞錯左中途return 翻比佢…之後佢要打去warehouse confirm 收到先會再ship 本身12月尾買諗住比自己既新年禮物…點知變農歷新年禮物
我買private white 由26號等都今日先收到,平時3-4日就ok。 你個case 應付要耐好多

我覺得依加香港買外國日shipping普遍都耐咗。
有無人係Brooks brother 買過cordovan card case ?佢ship到2046都未ship到
send email 問下
佢話FedEx 搞錯左中途return 翻比佢…之後佢要打去warehouse confirm 收到先會再ship 本身12月尾買諗住比自己既新年禮物…點知變農歷新年禮物
我買private white 由26號等都今日先收到,平時3-4日就ok。 你個case 應付要耐好多

我覺得依加香港買外國嘢shipping普遍都耐咗。
我仲要係佢要運去美國再轉運…因為佢直ship香港無折可能新年都未有
我都覺得冇不過你唔趕就冇咩所謂。
無錯…又唔趕用
拎左上天倫改短條褲,褲腳車到斜左突出來,拎返上去整?
有不滿就拎番番改果個人度,通常會幫你搞番掂,通常
你不如影幅不反開的看看,我不明你說的斜是怎樣斜。
改西裝褲通常都是斜的,前面短後面長,你指的斜是否這樣?
定係你話條補強帶車歪咗,突咗出來?
唔知係咪果個位特別硬,著果時起左個角
[img]https://na.cx/i/EA4zsoS.png[/img]
請問$2000左右有無wingtip boots推介?新手第一次買
Thursday boots
有冇人想係The Rake買野?想夾運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞