[另類][ 滅共預言 ] 中共係咪爆左條龍脈5

1001 回覆
66 Like 5 Dislike
蔡英文已經開左聲話台灣已經係獨立國家
又有勇武手足比狗拉左
喺邊度有得聽?
話肯定嗰啲地方係用嚟困住手足,同做啲唔見得光嘅事
咁係點?
買唔起係時間問題

BBC:https://www.bbc.com/zhongwen/trad/business-51117695
根據協議,中國承諾在2020-2021年兩年時間裏大量進口美國商品與服務,總額為2000億美元,其中近500億為農產品,另還包括能源、製造業產品。

在貿易戰之前,中國每年進口1300億美元的美國產品、560億的服務。貿易協議中的承諾意味著,中國繼續需要將往年的進口量大幅提高。

明明都用唔到咁多但監生要買,又唔俾印銀紙,錢從何來
隨時真係乞兒咁年年喺香港度拎返個差額填數
唔係好明
如果之前已經買緊1300 + 560

而家加到2000,都唔算好多?
買完都要真係有用先得架
中國人真係要食咁多大豆?
仲未計你夾硬將貨品流入大陸嘅市場,對內銷行業會有咩影響
字面上都已經平唔到條數,實際上嘅偏差可能仲大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞