[另類][ 滅共預言 ] 中共係咪爆左條龍脈5

1001 回覆
66 Like 5 Dislike
講佐n次了。“獨立”係只能偷偷做,唔能夠公開講。

美國同西方世界牌面上,都仲係玩緊“一個中國”政策。所以佢哋只能夠喺“中英聯合聲明”上做嘢,爭取的係”真正自治”。

冇美國同西方世界援手,香港14分鐘內被毁滅唔係講笑。

“獨立”依家未係浮上檯面的適當時機,唔使公開講咁多,偷偷做就好。

呢個亦係香港人要克服的缺點:乜嘢事都要立竿見影,急於求成。但一個大運動的效應,係以年來計算的。睇猶太人以色列復國,講緊係差唔多2000年的時間。
講真 依家爭取緊嘅野都已經係獨立 叫唔叫根本無分別 但個問題係打國際線嘅時候要比位外國入 高叫獨立vs高叫民主自由已經好大分別 高舉民主自由呢啲普世價值人地先有聲出 相反外國點會有理由輔助你獨立
同埋有一樣野比較少人講過 就係將民主燒翻上大陸其實好重要 唔係話咩大中華膠要建設民主中國 而係一日打唔底中共集權制 就算香港獨立都好中共一樣有方法玩滲透影響你香港嘅民主選舉 你睇下台灣總統大選就知 韓國魚奶共奶到咁都有人支持 台灣實際上都已經係一個國家 但都被滲透到 就知就算香港獨立到係無用
港獨 = 有香港身分證
呢個亦係美國以“香港自治的守護者”作為報酬,交俾香港人同台灣一齊做的課題:

和平演變中國。令中國人民真的受啟蒙,從而將“中國人民”同“中共政權”分割出來。

美國從來冇放棄香港,相反地將推倒中共政權最重要的一環交俾香港人。
彭斯比佢啤你十秒應該個人會驚到震
你地覺得來緊幾年大陸嘅天災人禍會死幾多人?
2020年地火明夷,上土下日.
贊同,加一句,用立春八字睇出年立夏之始更大鑊.
今次係前所未見嘅群情,光譜由一般平民、中產、淺黃至黃到金,連巳火蛇本來係親共D人都We Connect埋,形成巳酉丑三合金局,堅持到底,勝利在望
請問大鑊野是否如理大一戰咁?
好擔心死傷手足
或者唔單止係香港嘅層面咁簡單
立夏係五月頭,如果有大鑊嘢發生,係唔係應該早兩三個月就開始蘊釀唔通係出年3月兩會有咩定案令全香港人反抗
一直都好想係因為港爆而引發支爆令一眾政治冷感港豬都醒埋
開始蘊釀緊啦
又吹緊知青回鄉
國歌法?
我有預感係去到太平洋戰爭級數
如果係連撐共都會反嘅嘢
唔覺得會係國歌法咁簡單 一定會係直接影響佢地自身利益先會反
唔通支爆?
太睇少港豬不理世事嘅能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞