[另類][ 滅共預言 ] 中共係咪爆左條龍脈5

1001 回覆
66 Like 5 Dislike
生我者猴死我雕

生我者猴=孫中山建立民國
死我鵰=美國(白頭鷹)承認台灣為獨立國家,結束中華民國在台灣呢個稱呼。民國結束台灣國誕生。

木子:李登輝
冰霜渙:渙者,散開之意,陳水扁原名陳水遍,佢老竇搞錯個字,所以叫做陳水扁;陳水扁曾為國民黨員

即係話李登輝、陳水扁、馬英九都係國民黨員
用返古代人角度,政權一定係家族維持
如果國民黨係一個家族
咁即代表馬英九係國民黨最後一位總統
當年服貿協議直情係賣台
又或者係蔡英文終止了國民黨嘅政權

但我諗唔代表今次韓國瑜冇機會贏
又或者國民黨以後冇機會登上總統寶座
只不過係現在嘅國民黨已經唔係從前的國民黨
而家嘅國民黨居然同中共走在一齊

我覺得推背圖而家行到去第41象
上土下日 Match 晒鼠年個 地火明夷

頭盔:鳩估
一黎鵰未必真係照字面解
二黎就算係 睇行為點都係馬英九條奶共狗為利益搞死台灣多過蔡 蔡英文擁護自由民主呢個價值唔會做錯
如果係咁, 中共應該呢幾年內收皮咁滯..
多角度睇都出同一結論, 睇黎應該無錯ga la
Rthk 報導內地專家指出WARS 有人傳人跡象
支爆都講咗好多年
如果放棄中華民國國號係咪代號佢地放棄咗反攻大陸
無記錯佢地叫大陸做淪陷區同埋佢哋行政規劃有福建省
反攻來做乜?
對住班支那人好嘔血
係大中華膠先會諗反攻。

大好河山俾條紅龍攪到污煙瘴氣。由佢地鎖國自閉內戰消滅咁大部份半獸人先係對人類文明發展既貢獻
福建省得金門縣同連江縣
一二三四我睇過一個講法係指中華民國有11 個總統, 參考番推背圖唐朝既類似說法。
即係English 係最後一個總統。
點解一二三四係指11個
Sor﹐都係冇野了,
睇番個講法好似有啲牽強
一二三四:唔知佢想講咩 /,但加埋係十,雙十?
無土有主:帝制推翻,皇帝再唔係國土嘅主人
小小天罡:國會?罡有中央嘅意思,國會比皇宮細好多
垂拱而治:即無為而治

三個細路傳波:政黨輪替

台灣民主政制,人民一人一票,政策要國會通過,所以政權以古人標準係垂拱而治

頭盔:鳩估
大金人好似有解呢象
支那而家統個閪咩,內憂外患,想洗橫手扇動伊朗又搵著個豬隊友,而家除非有外星人介入,唔係神仙都難救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞