[另類][ 滅共預言 ] 中共係咪爆左條龍脈5

1001 回覆
66 Like 5 Dislike
我屋企個廢老都係,咳到仆街吐到成個馬筒附近都係綠色痰都唔去睇醫生
聽日就開始動物大遷徙
甘浩望神父政總外靜坐21天 抗議人大釋法21周年 續爭港人內地子女居留權
https://www.inmediahk.net/node/1069843

睇到呢篇野,會唔會因為呢件事而搞到全民勇武呢?而家個戇鳩正苦同支那國乜撚都做得出,如果為咗加速溝淡香港人,黎多個人大釋法推翻當年決定,香港就會一野多成百萬難民
咁撚恐怖
巴打你保重身體呀
要令到本身喺香港嘅藍屍同新移民都反,呢單似乎未夠力喎
藍屍應該會反,話哂對本身利益有影響,有份交稅嗰班變相養多百萬廢人喎,除非佢本身屋企有人喺支那等住落嚟啦
同埋支那人好撚自私,全家落咗嚟嗰啲仲點會理喺支那班人,多隻香爐多隻鬼,一陣搞到佢哋而家啲福利少咗嘅話,佢哋反得最大聲添呀
呢件事唔係未發生,但係感覺上會嘈嘅都係黃,除非湧落嚟嘅人口多到令香港即刻爆煲,否則佢哋班人都只係抱住唔搞著我就當唔知嘅心態就算
我已去睇醫生,無事
我老豆都係
咳咗成兩年都唔睇醫生
嗌佢睇中醫又唔睇
唔知係咪啲奶共廢老通病
有無人算過星期六台灣大選蔡英文贏唔贏到
今日見到韓國瑜造勢有啲擔憂
有機會贏唔到
淺藍如果今次全部回歸, 韓最少有 650-700 萬票
選民人數 1930萬

2016年1230 萬人,66%投票率
如果今年上到7成就有1350萬人投票
聽台灣frd講條魚柒到有好多淺藍都投唔落手
我識嗰啲台灣佬而家都好矛盾唔知投邊個好,菜英文响政界商界有幾廢係有目共睹,但台灣總統傳統上一直都係連任做多一屆,另一方面雖然投條7魚有得奶共發大財,但又慊氣佢無學識好易7出國際舞台,結論佢哋都未決定投邊個。

利申:佢哋大多數都係新北人
會唔會轉投宋楚瑜?
以班蝗嘅心態同性格,如果話佢哋有香港居留權肯定第一時間衝落嚟
一下子多成百萬人諗起都覺得恐怖,甘浩望條耶撚都痴撚線
通常射俾佢或者投白票
工作需要間唔時會同新移民接觸,有時都會問佢哋點解香港居住環境咁差都要落嚟,佢哋都話為咗下一代,教育好啲,英文好啲可以同國際接軌。

唔係漂白,但其實有唔少新移民都受過大陸官場嗰套作風迫害,例如唔俾紅包老師你個仔/女考試就唔會高分,亦都有新移民自食其力打工供到個仔女大學畢業,甚至做泛民區議員嘅義工團隊都有。當然同時都有好多蝗真係嚟搶資源/生人霸死地咁係咁生

理論上泛民套吸納新移民理論係錯唔晒,但係未灌輸到香港價值觀已經俾親共派用無限資源拉攏

非正式統計,以上所講一班比較正常嘅新移民都係廣東人嚟,外省嗰堆唔好話我哋,連佢哋都憎,特別係湖南/福建人更加令人討厭,如果你話有一千幾百萬大陸人湧嚟香港而令到本地班藍屍都反的話,可能真係呢堆低端外省人口
有親戚都係新移民
佢哋係唔妥支那個種文化
但都係票投建制
咁文化始終有唔同
雖然越嚟越支化
可能你親戚覺得建制有俾著數佢咪投囉
有時啲人好現實嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞