最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
仲要係朴信惠
一早睇左
Signal 好正其中一集客串演自閉 強逼症殺人魔個演員自此之後都係演壞人
醒唔起你講係邊一個,演員名係?
朴信惠好正喎

佢係signal 做完殺人魔又係當你沉睡時又演人渣
其實除左佢演人渣好似之外,南宮民做人渣都係好入型入格,佢係看見味道的少女扮殺人魔,係remember 兒子的戰爭 扮人渣富二代,害到俞勝浩好慘 不過之後紅左,唔使再做人渣
哦 係李相燁,之後佢都唔係長期演奸角,之後都有幾套演過其他類型,好似我睇過同全昭旻合作演嘅嗰套做村姑村仔都唔係演奸角,有一排時期係Running man佢經常出現客串。唔講以為佢做RM主持
MBC真係好鍾意白經
BLACKDOG好有機變神劇FEEL
原來今晚都打算睇,睇過點
我估起碼過多兩集先有比賽
應該冇咁快打比賽
因為岩岩先完季 休賽季
嚟緊推測應該係講升啲新人球員上嚟一隊
利申 睇wiki好似仲有好多人未出
徐玄真世一
應該有會啲友誼賽咁…之後開League

不過真係唔好騎刧咗棒球,借棒球請辦工室政治鬥爭。用少少心拍好比賽
南宮珉做啲好醒嘅角色好正 同上套醫生一樣
終於睇完秘密森林
結局係幾有驚喜但又幾現實
可能本身抱幾大期望睇
睇哂之後有少少失望
成套劇嘅發展就好似男主咁太平穩無乜起伏
無個種一路吊住你癮睇嘅感覺
我睇完第1集,我又無你呢種感覺

除玄振由呢套開始4/5個月接住睇到佢,因為播完呢套 隔離台金師傅2又接住開播
最近睇左上星期完左大結局既抓住幽靈
因大病初好既文瑾瑩做女主角 同埋金善浩做男主角
睇既原因係因為故事題材同埋男主吸引 點知睇頭幾集就發現好多笑位 我覺得成個故事金善浩既演出令套劇大大加分
又搞笑得又暖又MAN 睇樣唔似33歲 好鬼正
睇完大結局 覺得故事黎講叫可以 至少唔係爛尾同OPEN ENDING先
但睇完好空虛
點解唔覺個之前上嚟留吓言,引人陪你追
追緊果時無諗住有人討論呢部劇
好似係韓國收視普普 但我覺得好睇過D普通愛情校園劇
其實洗乜怕醜,就算留言鬧衰質疑一套睇緊嘅劇都無問題 掛
而加諗緊睇唔睇愛的迫降
解空虛
我提提你,愛的迫降個編劇上一套炒過車,以佢幾年先一套嚟睇。追到第5集就要決定棄唔棄

以我呢?幾乎邊類型韓劇都會睇,但有一類治愈系,治愈系遇著故事架構唔扎實,中段拖劇為咗置入式廣告,真係不了
其實有啲出晒名嘅編劇最鐘意寫呢啲劇本,以名演員配華麗嘅場景加入懶有絲意感人嘅對白去彌補故事鬆散。根本故事撐唔到16集

其實之前睇過一套獨幕劇,申善惠同李鐘碩做男女主,背景係日佔時期嘅韓國。個套攝期只得3集,但都幾好睇。唔好怪我唔記得劇名… 申善惠起紅嗰套之後佢有幾套都演得幾唔錯同幾好睇…試試睇
你講果奇我有印象 係咪叫咩死之x贊
之前都想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞