最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
睇完13集更加唔知想點
其實點解要炒社長?
〈如實陳述〉係我係整理字幕時候略略跳過去睇。見到畫面氣氛+上張赫即時聯想到Voice1…今晚一次過先睇晒兩集
有啲韓戲愈嚟愈似長篇電影 鏡頭又好 bgm又好 氣氛又好
睇梨泰院class張演員表 仲以為係電影嚟
等清評價
睇完瑕疵仲未開新劇
哩套正呀, 節奏慢不過後勁凌厲
可惜個結局埋得好差
係讀唔成書係轉校時試過去警察大學?面過試
就咁睇似係voice+signal咁樣,但要今晚睇晒先清楚
今生是第一次係完全唔同類型喎
sorry 我回錯
呢套好睇喎 朴敘俊啲戲真係幾勁

睇其他劇會pass大部份感情戲 因為淨係想睇個故事情節
但係依套啲感情戲又真係幾和味下 角色感情同故事情節兩個一齊推動
頭一兩集開咗個靚頭 希望唔會搞搞下又變返一般情情愛愛經典韓劇
Stove League 接檔新劇,啱啱係Stove League生肉片尾有預告短片 金秀惠好耐無主演過電視劇 似乎有喜劇成份 Hyena

希望唔好唔太偏離漫畫情節就好
依套一定追埋live
劇 唔係漫畫
睇到第二集 ok唔錯
好似話一二集台詞定分鏡都幾乎同漫畫一樣
ocn 〈如實陳述〉
開咗兩集 如果被signal同voice1感染過嘅,應該會追落去,第1集主要交代女一秀英個異能能力同身世與過去做開場,第一幕就己經好signal啦。
Wiki都有講,我唔怕係度唔加密講,無錯又為追查一個連還殺人魔…
第2集中後段仲拍到好緊張好似睇恐佈鬼片去探靈咁…

頭兩集無所謂冷場文戲影響爽快緊張劇情節奏

無voice咁重變態味又無好係signal用好強烈感覺嘅配樂令情節氣氛再緊張啲,但刑偵片種暫時頭兩集絕對睇得過。

少時秀英今套演技ok喎,我只嫌張赫同刑偵隊女madam個化妝

不過收視似乎有落差,有啲意外
提到有劇情加密
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞