最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
愛的迫降都咁劇高唔係掛?
係時候承認你同另一位巴打先係少數派
身邊朋友都好迷呢套
我有睇架,睇左兩集就棄左,等我追埋睇下係咪咁好睇先,個情形有d似陽光先生
我覺得睇得多同睇得少韓劇嘅關係…

呢類治愈系愛情韓劇,套套大概都得一種套路,睇得多就自然會挑剔佢個劇本

愛的迫降,只可以話唔能夠支持到平均每集70-80分鐘嘅16集。 最多60分鐘10到12集俾多佢。仲有bug都過多
梗係愛的迫降啦
第9集嗰一段我忍到,但真係拍得唔錯。
只係我認為第5集將導演個先講因後講果嘅手法倒轉用倒序形式去講番點解會揀個佢。加上外援個人物背景…唔感動都唔係人
講起我又眼濕濕,得閒再重睇第5集先
VEGA BOND
第9集睇到我喊哂,好熱血又好溫情,白團長表面所以咁冷酷係因為過去遇過太多不幸事而又無人幫佢,所以性格變得孤僻,呢集係解構白團長的內心世界,他是外冷內熱的性情中人。
第9,10有點平淡但12又黎料啦
其實真係幾好睇,但竟然無第二季
Confirm 冇?
好似netflix主導嘅韓劇要有第2季好早就會公佈。好似李屍朝鮮、阿欺達年代記等等劇集係預先講定會有幾多季。
而且我見vagabond發行商係Sony影業。韓劇少見用外國發行商
咁倒想番要求東奎交換離隊,團長講咗啲乜…
唔會冇呀
舖路舖到好明顯既啦喎
我都覺得應該有第二季,第一集頭就已經鋪定第二季,但應該唔會有囉,演員及製作組都無人提過,如果有一早打鑼打鼓啦
其實白團長要佢離團時已經知佢有食禁藥,所以Viking
團長問白團長佢有無食禁藥時個樣好古怪。
睇左頭幾集,頭兩集好有電影感,但接受唔到父女戀所以棄左
[新聞] 電視劇Signal 2 製作無限延期

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1579594209.A.BDA.html
唔係掛,話左拍又唔拍
李屍朝鮮2 同Signal2爭導演爭隊v
crew?

我覺得係製作組驚兩頭唔到岸影響兩邊質素…

但如果Signal改咗用第間製作公司製作組同導演…我怕又未必好睇過第1季
個個都講愛的迫降,但我覺得呢套先係黑馬

運動類既劇集賣少見少,難得見咁好睇,想多啲人吹
講到睇完11集,大致係常務每兩集出題玩9團長,睇團長拆題
另外我覺得球探組長應該唔小戲份,最後會反轉回歸
其實第1集睇得到常務係想挽救球隊唔好咁快玩完(第11集part1再帶返出常務對球隊初心),奈何常務又要睇集團社長意思去決定球隊運作。社長似乎想考驗常務困境經營,又要慳住錢又唔想咁多無負面新聞,先搞到團長同常務要經常對立。但常務又被團長點醒咗,要反抗二世祖 反而社長暗笑:你做得好

至於你話個球探,我覺得無乜機會歸隊,一來球員買賣講完 二來已經搵咗人頂球探個位。無必要再講

反而得番最後5集,只有兩點想知
1. 開季白團長留隊定按合約走人?
2. 到底會唔會呼應番第1集講白團長帶親球隊,都會令球隊一季內變強隊然後就解散?

如果第2點 係為咗留觀眾追落去而去講,到最尾都無實現到,咁反而我覺得唔好…
我宜家係驚個尾收得唔好睇又爛,因為唔知會唔會開第二季,如果唔開第二季 咁得番5集就要完咗一季睇結果又好似好急。
之前開咗教練團分兩派。講講吓冇咗下聞團長會唔會解決呢個問題,但第11集播完都唔似第12集要講番教練團問題…

反而多人講嘅愛的逼降一集時間好長又好拖戲,而Stove League可以好多野拍,每集先得嗰1粒鐘…如果交換時間,咁Stove League拍一季拍到要拍嘅故仔咁先滿足到觀眾。

我講得太長添
呢套Stove league話悶確實有少少,但又有種張力令你去追…

不過第11集我發現最後30秒已經交代晒嗰場友誼賽。我真係驚連一場正式比賽都唔好好咁拍出嚟比觀眾睇,最少拍一場比賽之中嘅一兩局都好啊
有冇人知Ashfall邊到有得down/線上睇
原來兩套同一隊人拍

我寧願等多陣喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞