最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
韓國大媽我覺得鐘意睇啲中篇入屋劇多(家庭倫理),16集迷你劇一套套而定。迷你劇好少講爸爸媽媽與兄弟姊妹互相之間嘅倫理關係。 而且2019年 3個無線電視台好係無咁多52集入屋劇
除左KBS2週末連續劇有慣性收視外,MBC SBS再擺呢類劇真係死緊,而家無線台星期五六日大混戰,放8點唔夠KBS嚟,放9點有TVN,10點有JTBC,11點有OCN。
呢三四年有線台開始威脅到三大台收視。
都仲有,不過係星期六/日
KBS有一套,MBC又有一套,各自都係100集
好撚好睇
岩岩開始追返未生
好好睇
11%
sky castle 24%
真係好癲希望梨泰院破到,私心朴敘俊
劇本真心寫得好 估唔到第一集居然有伏筆
謗法好好睇
本身似想慢慢黎 唔做到咁出位
慢慢少啲少啲入手
但一下all in 多6億
早前睇99台 legal high, 個時仲有d baby fat, e 家好fit
愛的迫降今晚完 希望唔好太狗血
男二同女二
Stove League雖然播完,但15號播咗一集特輯
講乜架?
啱啱先有熟肉版,我都未睇

夜少少再講講
ok
其實19億有幾多股份,應該好少
呢集堅係精彩
估唔到幫佢投資既人係之前俾張根元bully嗰條友
朴全新既big picture
睇完,可以唔駛睇,只係將之前啲集數故仔剪出嚟做精華+訪問演員+頒獎

除非你鏡意睇女主持
覺得個結局收唔收貨?
我覺得常務忽然變好人用左半集交代唔多合理,
用左16集鋪排場final 冠軍賽竟然用口講就算,
唔收貨呀
睇左兩集覺得普通。
常務嗰度最唔好,因為推翻之前嘅劇情。其實同我之前想嘅話:劇裡面無一個絕對反派一樣。要咁做,做乜第15集又要寫到常務咁呢???
而且無論你借位key頭又好cut短一個比賽都好,最少播一場正式比賽先完滿。韓劇總要明明可以做得好,硬要ending唔係爛就欠緊啲野咁
不過呢一套算打破到少少事,就係一齣無愛情要素嘅劇情都可以接近20%收視
想知金秘書為何這樣好唔好睇
睇咗第一集覺得有啲悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞