最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
呢套正野
男主韓國拎左影帝 視帝
不過申世京做戲真係普通
唔止普通 直頭差
好彩佢女主嚟講算少戲份
有申世京擔正直接skip 好彩六龍戲份少
Netflix嚟緊上鬼怪,
又有玄彬同孫藝珍嗰套,唔知得唔得呢
玄彬上一套睇到𠝹凳
追緊black 個節奏好慢下
睇到第3集想棄 值唔值得追落去
宋承憲做男主嗰套? 節奏係慢,但整個故事其實幾吸引…
如果以佢計,佢另一套"player 玩家" 佢演得就唔錯。好過 black
black係咪講女豬睇到人幾時死果套?
睇完秘密而家開左life黎睇
原班人馬個feel好好笑(雖然係認真劇)
但唔知點解第一集有啲悶,值唔值得睇落去?
巴打們仲有咩推仲?
第四集有啲進展 睇多兩集觀望下
不過一集個幾鐘但個節奏又慢半夜睇到恰眼瞓
係呀
開咗套精神病患者日記 估唔到又幾好睇
好好奇佢個尾會點收
睇晒lu題材幾得意
唔理結局既話幾好睇
但爛尾(唔係我劇透而係之前出晒報導話原作同篇劇不和)
btw我棄左life,進展好慢睇到訓著
開左套 the guest — 客 黎睇(為左金材昱
好搞笑voice啲演員過晒檔做呢出劇

不過而家半棄狀態
準備睇被告人,唔知有冇巴絲睇過?
SBS 被告人同之後接檔嘅悄悄話都值得一睇, 而且係池晟同佢老婆李寶英包辨SBS 2017年頭兩檔月火劇做男同女主角

被告人- 故事講一個檢查官因為同富二代私怨繼而令到被富二代陷害殺自己老婆,妻離女散之餘更做埋囚犯,為咗洗脫清白更試過逃獄。劇集第一集用咗倒序式劇情引觀眾去追。

悄悄話 - 一個狗女(差婆)因為為父報仇,從而被一個大律師集團害到無埋份狗工,當中又透過利用本身有正義感嘅倒法官(男主)互相利用吓混入呢個集團背後做野去瓦解呢個大律師集團。 劇情當中係用扭計再扭計、卡數冚卡數嘅情節手法去拍…節奏係算快高潮位亦多,但對於我都有一定睇慣韓劇資歷嘅觀眾。劇國大媽劇都多劇都常用呢招去撐集數。少睇韓劇嘅悄悄話都睇得過。

至於被告人情節算簡單好多,成套劇只為清脫清白同報仇而引申其他情節,當中重點係講逃獄。池晟演技出色,被告人好值得一睇

但如果有睇過The Guest呢類,2017年有一套都可以一睇"救救我"第一季,套劇講邪教,套劇個氣氛導演拍得唔錯…
漏咗講,被告人有少時個除玄參演其中一角,不過… 你自己睇去佢意見啦
the guest係咪好血腥 有興趣
打晒格嘅
唔難,個真殺人狂出番來追殺佢就得
想暫停得瞬間
想暫停的瞬間
ViuTV都播緊…
佢上嗰時睇咗幾集棄咗
我當時見收視唔好,都無追
睇埋上星期嗰兩集有瑕疵的人們
二哥真人死咗真係好可惜
佢喺三兄弟中,我覺得最靚仔(雖然劇中係gay)
仲有身材都好好
劇組冇刪減佢戲分實在太好
佢拍完都應該想俾人睇嘅
希望佢安息啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞