最近睇緊邊套韓劇 【8】

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
唔一定係啱大媽睇先叫狗血嘅。
上年套名流真相都算係狗血,但其實年少嘅人都覺得無問題。但呢套收視跑出就比較意外,所以吸引到我。今晚去搵嚟睇先。下次講感想…
剛剛個集條橋抄左星級殺人犯 日本買完黎拍到韓劇又拍多次
男主演恐怖片d殺人魔忽然上身幾似幾好笑
呢期都唔敢開新劇,年尾真係差d,今年都無壓軸劇
chocolate
係今年啫,上年同期年尾幾套熱門先開播,男朋友、阿爾布罕等
不過兩日後都開播愛的迫降。連續兩年玄彬檔期
我都睇緊,以為查案劇
點知係搞笑劇又幾好睇
仲有男主同男二好gay情
男主同男二殺人魔 啵 佢地都無gay味 反而我的國家先係gay味濃
依套個男二幾似個時voice金材昱個角色 又係靚仔殺人魔
琴晚男二個心寒笑容聯想起 It
套劇啲人都好好戲 男二可以爆起就好
睇咗頭3集,除咗第一集好難頂,如果頂得到 去到最後10分鐘戲玉就係最後10分鐘發生。
我估應該好多人受唔到第1集大部份時間嗰種劇情同嗰種凝造氣氛。捱得到尾(有人跳播睇)就好睇好多…

如果上年有睇過名流真相,咁會預咗99億都好相似。
女主個老公我睇咁多集都唔知佢點解導演要求佢要咁樣演
我講嘅頭3集應該係到第6集
下原來係呢類婆媽劇,不了
點講呢,婆媽又唔似係。但導演用嗰種手法叫演員去演得過咗火位。而且阿女主演唔出人設嗰種演譯,但佢老公又演過火位咗。佢老公啲劇份,我有幾段都睇唔明點解要咁樣演。但故事大岡其實無問題(開初)。
回原先想起,我補多句
呢套劇重點人物係女主角,但我估應該搵錯演員去演呢個角色。啱啱諗起,如果女角唔係要少婦feel,有番少少成熟老婆feel嘅演員,我諗到宋允兒個演技最啱演今套劇個角色。因為骨子裡都演到戲佢同宋智孝都唔錯
又係上流勾心鬥角果d戲?
同埋唔鍾意睇韓國演員太跨演繹,都係開第套
唔係上流人物勾心鬥角,女主係一個老公做生意經常失敗,常俾老公發泄嘅對象。有上流人物角色,但主軸故事應該唔會係講上流社會人物…
第二三集因為個故事好好追,先叫幾好睇。我都俾多幾集機會佢,如果講到中間有啲問題 我都會棄。
而希望孫藝真套愛的迫降唔好係治愈系嘅劇,我唔太鐘意治愈系故事唔扎實仲有勁多植入式廣告嘅韓劇
99億的女子,睇埋第7/8(4)集。節奏放慢咗少少,減少咗多少啲狗血情節。但女主佢老公嗰part依舊誇張…

見睇開熟肉,就順手睇埋 Stove League (大陸譯:捧球大聯盟)
呢套第一集基礎係用辦公室政治去看待+加以前一套韓劇 未生 嗰種平淡手法去拍。適應過未生同我的大叔的話,總算可以睇。
想問咁多位有無類似金秘書依種嘅愛情喜劇介紹下
朴敏英之後同金材昱套 她的私生活
有套新古裝,陳世娗我覺得佢最啱演古裝劇
觸及真心
李棟旭、劉寅娜
agger
但成日有啲正男主男二一齊
資源好到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞