用CMB match左約200個bagel但約到出黎既只有4個

1001 回覆
73 Like 87 Dislike
第一次拍拖 係蠢啲架啦
咁我都唔係盲目既 而家咪準備退囉
Match到無下文咁match黎做咩喎
契弟走得摩呀,快D跳船啦
多D MATCH先多機會有下文嘛
外國撚相對對身形好似冇咁在意(好似係)
又真係幾好既,ibanker黎,但同佢傾計果陣佢又唔係hea我,會講佢黎緊5-10年有咩計劃,讀咩master,屋企盤生意會點同佢呀妹繼續做,中學果陣啲同學點點點,大學啲hall life等等⋯咁當然可能都只係我單方面ff
唔好浪費太多時間係唔啱嘅人身上
你知自己想要咩嘅話,會易啲
(前ibank 員工)
ibanker 同你講自己係ibanker 通常都唔慌好得去邊
佢係邊間ibank (或者佢係做Front/Middle 定Bank office?)
但佢對自己身形好在意,一星期做六日運動
但佢又唔係好好身型,係比大學果陣瘦返啲咁解
睇得出 一般港男咁對你嘅話,out 咗十世

不過⋯我以前同唔少ibanker 一齊玩
你預佢地100個得0.5個唔係player, 果0.5 係講緊會同你結婚但照係外面食女
佢profile唔係寫ibanker嫁,係寫financial services
Linkedin stalk左佢,佢唔係講大話的,做緊應該都算係最top果間既analyst
其實一開始己經覺得好多嘢會唔啱
不過想試下盲中中咁一齊左
起碼知道同無feel既人一齊都幾辛苦
我啲fd都有話ibanker好撚多player
咁都係嘅,始終第一次拍拖
吸收過經驗,下個會更好
唔係咁嫁係我第一次遇到有人同我一樣鍾意聽podcast,而且我地仲要係咁岩聽同一個台,我係好希望另一半係叻過我聰明過我,日日對住既人如果成日講on9野自己都變蠢啦
同佢肯俾心機解釋佢做緊既野,之前有個做hedge fund都唔諗住要解釋
多謝兩個叔叔教路
呢個堅
我之前做ibank 做左3年都真係見唔少
其實重點都唔係ibank 定 retail bank, 重點係佢做邊條team
做 front office 通常都特別多hihi
其實係有錢就會係player
有條件嘅一定玩,特別男人,咪玩到三十幾先結婚都未遲,搵個廿幾嘅結婚都得
佢駛乜廿幾歲就定性
冇發展落去?
有緣無份 前面有講
你搵親都大枝嘢

我未必會解釋太多,如果我覺得個level 差太遠
好難係個無鎖嘅世界解釋咩係鎖匙

啲大路嘢你自己google 喇

反而之前有女仔讀U 貪得意take 咗 programming,佢完全唔識
機緣巧合之下遇到我,我跟足佢成個sem 教佢做功課同應付考試
叔叔不行了
瞓覺
好過單機日日like人但無回音啦
同佢要嘅嘢無衝突
不如就係話,佢就係想要咁樣,聰明過佢,又會有耐心教佢

女人想另一半聰明過自己好common
必要時,女人會扮蠢去遷就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞