中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
想問下葵涌有無邊到風水好呢區o的人比較窮(好似係)關唔關風水事

住既話,窮山惡水,好難行運
工作既話,大連排道果邊唔錯

大埔住邊好?唔係有錢佬
咁屯門三聖係咪笠入去
有D人有屋企好遠而又搬出來訓,風水係計訓覺個度定係點?
想問下葵涌有無邊到風水好呢區o的人比較窮(好似係)關唔關風水事

大埔住邊好?唔係有錢佬

靚撚到爆,同埋之前聽過地政放風,呢區政府未來唸住大搞,會升值
一定一定要揀向海果D,唔好貪平揀向內,無撚用架

大埔住邊好?唔係有錢佬

附近既青衣荃灣都係?

大埔住邊好?唔係有錢佬

靚撚到爆,同埋之前聽過地政放風,呢區政府未來唸住大搞,會升值

之前d人又話比華利山風水好差既?
咁屯門三聖係咪笠入去

直水無情,留唔到財,同城門河一樣
留名學野
以前聽人講馬𩣑山風水好好係咪真
另外想問下北角啲風水又如何

大埔住邊好?唔係有錢佬

之前d人又話比華利山風水好差既?

比華利山兩面靠海,無靠山
所以唔好
汀角果邊,背後有八仙嶺
前面有個兜形袋
仲要向南
仲要袋口有島仔,我地叫墨斗
風水好到不得了
李嘉誠揀得果邊起慈安寺,將來亦會葬係果度
係有原因

大埔住邊好?唔係有錢佬

附近既青衣荃灣都係?

荃灣靠海果邊,其它野唔好講,剩係講果排樓後面全部都對住入屯公既高速公路,剩係個聲剎都吵撚到飛天,晚晚有車飛,都幾難訓得著
風水唔止講意像,再講聲剎,氣剎,即係聲音同氣味
其實都幾科學架
青衣東北需對海
但無乜靚既靠山
有海有山,先叫風水好

巴打 想問向海係指 紅線面向淺藍 定係 紅線面向深藍
C形圍住果part都算海?
咁屯門三聖係咪笠入去

咁龍鼓灘係咪靠山面海
留名學野

係唔錯
北角乜都唔好講,剩係條東區高速都夠你煩
咁屯門三聖係咪笠入去

咁龍鼓灘係咪靠山面海

龍鼓灘後面怪石多,此為惡山

巴打 想問向海係指 紅線面向淺藍 定係 紅線面向深藍
C形圍住果part都算海?

紅線面向淺藍
呢種海最聚財
維港果種海係主大財來大財去,旺做生意
呢種海係靜靜地積財用
愛康健巴打

如果我影我屋企望出去比你睇下得唔得
最近好多政府野動土。。
咁屯門三聖係咪笠入去

咁龍鼓灘係咪靠山面海

次次入龍鼓灘都覺得好陰好不安
係中環半山既office返工,對工作/財運好唔好?

睇座向,但果邊多單幢樓,孤陰不長,獨陽不生,唔好係單幢樓高層
愛康健巴打

如果我影我屋企望出去比你睇下得唔得
最近好多政府野動土。。

好,整過黎睇睇
咁屯門三聖係咪笠入去

咁龍鼓灘係咪靠山面海

次次入龍鼓灘都覺得好陰好不安

果度係仆硬街,置業咪要
留名學野

係唔錯

D樓起高過東廊其實有冇用,化唔化到
留名學野

係唔錯

D樓起高過東廊其實有冇用,化唔化到

高度你聽唔到車聲就得
你只要唸下,你晚晚聽住D車聲,訓得好唔好
你命硬,車聲幾嘈都訓得好,咁風水對你影響唔大
你整到間屋隔音勁好,封密哂,外面既空氣,氣場都入唔到屋,風水好都唔關你事
其實呢家野係環境學多過迷信

上水
開門即見山 窗外係西南南南
圖左為ptu
下面一年前係田,最近轉左(傳聞旁邊起公屋)
圖右 好似ptu 起野 愈黎愈多動土
日日操槍

家人覺得有伏 所以想問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞