中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
咁中共而家點搞衰香港

之前都有巴打講過中共用毒蛇陣吸香港血

真係好心啦
咪話左流架囉
風水係睇一個地的人/財
咁易搞好搞衰,大陸全部城市都發晒啦
多謝巴打解答先
可能之前地圖圈得唔好 我再整過
可以分析下?

好地方,呢個位風水好好,放心

咁就好 想係呢頭置業
篇文樓主寫?
個幾條所謂大蛇,識就笑死,唔識就嚇死

根據《拳王系列》
大蛇只有一種,叫八岐大蛇,你地信唔信
我信囉

成日9up幾條小蟲
有幾多人識青囊

晉世景純傳此術.演經立義出元空.

山管山兮水管水.此是陰陽不待言.
識得陰陽玄妙理.知其衰旺生與死.
不問坐山與來水.但逢死氣皆無取.

二十四山分順逆.共成四十有八局.
五行即在此中分.祖宗卻從陰陽出.
陽從左邊團團轉.陰從右路轉相通.
有人識得陰陽者.何愁大地不相逢.

二十四山雙雙起.少有時師通此義.
五行分佈二十四.時師此訣何曾記.
山上龍神不下水.水裡龍神不上山.
用此量山與涉水.百里江山一響間.
更有淨陰淨陽法.前後八尺不宜雜.
斜正受來陰陽取.氣乘生旺方無煞.

生剋須憑五行佈.要識天機玄妙處.
乾坤艮巽水長流.吉神先入家豪富.
請驗一家舊日墳.十墳埋下九墳貧.
惟有一墳能發福.去水來山盡合情.

蓋因一行擾外國.逐把五行顛倒編.
以訛傳訛竟不明.所以禍福為胡亂.

住緊呢度對正3號仔,高層望朗豪坊,獅子山
風水如何

但望遠些少你個區唔錯

海富個頭唔錯? target 緊呢區

差到爆廠
線口好多都有問題
呢條海富已經唔得

隔離d 海桃灣同君匯港會唔會好d

風水如何

但望遠些少你個區唔錯

差到爆廠
線口好多都有問題
呢條海富已經唔得

隔離d 海桃灣同君匯港會唔會好d

君匯一座唔洗睇
海桃3座可以睇
https://youtu.be/TQJby0wb-gk

台灣記者都上連登

打漏左
剋命死得人
唔剋咪住得囉
咁先解釋到點解上面跳樓
下面cancer
自己平平,左面發達

外面靚極,剋你又無用
唔剋你,咪睇你個人造化,收幾多囉
間屋入面又執執,唔訓得人的地方就做櫃,訓得就做房/梳化,將所有野攞盡

你iq得100,英文拎E
港大肯收你,咁又有幾大作為?但你都拎到張紙,比其他同樣平平,但拎其他紙的,係咪又好左d?

咁如果10a入港大呢?作為係咪大好多?

風水係加減數,加到就加盡, 衰野就減盡
指意晒佢以為乜都唔洗做就死得人,個天無便宜菜比你的

無侮辱樓主同你或者風水之意,我意思係就咁拎自己屋企黎講邊度好定唔好,係似鳩up無論據,正如你講要睇下間屋有無剋自己夾唔夾,所以想引你講多d學下野

唔知樓主有無留意風水名穴,玉女拜堂,金鐘覆火,仙人大座,百花林,好多都好經典
呢d都值得講下

風水如何

但望遠些少你個區唔錯

差到爆廠
線口好多都有問題
呢條海富已經唔得

點樣差法,真心想學下

巴打想問呢個位置如何? 隔離係墳場 面向正南
打漏左
剋命死得人
唔剋咪住得囉
咁先解釋到點解上面跳樓
下面cancer
自己平平,左面發達

外面靚極,剋你又無用
唔剋你,咪睇你個人造化,收幾多囉
間屋入面又執執,唔訓得人的地方就做櫃,訓得就做房/梳化,將所有野攞盡

你iq得100,英文拎E
港大肯收你,咁又有幾大作為?但你都拎到張紙,比其他同樣平平,但拎其他紙的,係咪又好左d?

咁如果10a入港大呢?作為係咪大好多?

風水係加減數,加到就加盡, 衰野就減盡
指意晒佢以為乜都唔洗做就死得人,個天無便宜菜比你的

無侮辱樓主同你或者風水之意,我意思係就咁拎自己屋企黎講邊度好定唔好,係似鳩up無論據,正如你講要睇下間屋有無剋自己夾唔夾,所以想引你講多d學下野

唔知樓主有無留意風水名穴,玉女拜堂,金鐘覆火,仙人大座,百花林,好多都好經典
呢d都值得講下

似乎,有d料咁喎
百花林
申寅向
吉地葬凶

「初時禍福天時驗,歲久方知地有權」
巴打點睇彩虹邨,入到去總係覺得陰陰沉沉咁

多老人家即,風水唔壞

咁多咩先代表風水壞?多後生?

陰濕地方
嘈吵地方
障氣地方
呢三個Criteria你先Filter左佢先
然後都Pass到,就再睇明堂,再睇靠山,再睇左右
現代馬路都當水睇
再睇水勢

唔識睇
請指教

個經濟會爆,今日個市寬都收窄左好多

照睇今年天水訟,爭爭吵吵多都預左
下年師卦,打仗,照睇年中左右都開始應,差在打乜
19就平20就回
22-23就一定有事
純9up, 等花生

打仗

唔一定係明刀明槍
師解打仗,都可以解領軍/指導一個大方向
保守講係團結一心

我好悲觀,會大洗牌

大洗牌係指香港定國際關係先

全球

搭單問句 你之前話香港大概仲有十年運行 係咪都會俾大洗牌影響?

我個人賣四月,好快就知結果

依度呢?

望到海?

望到 佢係一個山黎

風水如何

但望遠些少你個區唔錯

差到爆廠
線口好多都有問題
呢條海富已經唔得

點樣差法,真心想學下

先天羅經十二支.後天再用幹與維.
八幹四維輔支位.子母公孫同此推.
陽山陽向水流陽.執定此說甚荒唐.
陰山陰向水流陰.笑殺拘泥都一般.
若能勘破個中理.妙用本來同一體.

一卦管三山
三般卦明唔明
點睇美孚新村

美孚新村邊座?向邊?

風水如何

但望遠些少你個區唔錯

應該係唔錯既
不過我住就唔算近海囉
近海好多大陸人買哂了

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

本身美帝就too big to fail,不如巴打循風水角度講吓大英帝國點解衰落

地運就好似一條龍咁,呢條龍由東向西走

大唐果時中國好撚勁,然後條龍就向西走,去到中東就變成伊斯蘭文明,再過去D做就左歐洲既工業革命,然後跨過大西洋到美國,就變成二戰後既美國強盛,再行過D就到左日本,就有日本八十年代既興盛,然後就翻返中國,中國先翻到身

但下一步龍係點走,有D人話佢會Keep住向西走,有D人話向南,有D人話翻轉頭去翻美國

好撚亂,唔識睇

唐國同伊斯蘭文明接近同期,同埋宋國雖然冇普遍中央觀嗰種威震四方,但文治經濟科學都冇衰落到,而且係更強,而蒙古軍嘅影響更係橫掃歐亞有排先再到工業革命,咁道氣係咪由中原向北再打返落英倫?

唐係得早期先勁,中後期都係廢,唐中後期就係伊斯蘭文明開始興盛既時間
宋朝比人恰到咁,經濟科學幾勁都無能力保護,一剎那就完左

Restore唔返唐嘅版圖唔等於國勢弱,大而無當有乜用?咁蒙古係咪都有過運?另外輪流興衰係必然,日本八十年代嘅興盛都勁唔過歐美,版圖又冇擴大過,到底運係有乜criteria

唔識睇
請指教

19就平20就回
22-23就一定有事
純9up, 等花生

打仗

唔一定係明刀明槍
保守講係團結一心

我好悲觀,會大洗牌

全球

搭單問句 你之前話香港大概仲有十年運行 係咪都會俾大洗牌影響?

咁你覺得係好事定壞事? 我好想香港有好既未來
巴打有無聽過華富邨,其中一棟個個都發達,住極都唔肯走

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

本身美帝就too big to fail,不如巴打循風水角度講吓大英帝國點解衰落

地運就好似一條龍咁,呢條龍由東向西走

大唐果時中國好撚勁,然後條龍就向西走,去到中東就變成伊斯蘭文明,再過去D做就左歐洲既工業革命,然後跨過大西洋到美國,就變成二戰後既美國強盛,再行過D就到左日本,就有日本八十年代既興盛,然後就翻返中國,中國先翻到身

但下一步龍係點走,有D人話佢會Keep住向西走,有D人話向南,有D人話翻轉頭去翻美國

好撚亂,唔識睇

唐國同伊斯蘭文明接近同期,同埋宋國雖然冇普遍中央觀嗰種威震四方,但文治經濟科學都冇衰落到,而且係更強,而蒙古軍嘅影響更係橫掃歐亞有排先再到工業革命,咁道氣係咪由中原向北再打返落英倫?

唐係得早期先勁,中後期都係廢,唐中後期就係伊斯蘭文明開始興盛既時間
宋朝比人恰到咁,經濟科學幾勁都無能力保護,一剎那就完左

Restore唔返唐嘅版圖唔等於國勢弱,大而無當有乜用?咁蒙古係咪都有過運?另外輪流興衰係必然,日本八十年代嘅興盛都勁唔過歐美,版圖又冇擴大過,到底運係有乜criteria

蒙古既國運都唔Last Long,形式唔到一個文明,無野流傳到落去,點會叫行大運?
國運係指一個地方有大幅度既進步,而呢個地方有對其它地方有重大影響力,而呢個地方既整體文明係可以得以保存,Substain
攞日本黎講,日本行運果段時間,佢由完全破敗到今時今日進步非常大,佢既影響力好大,文明教化,科技經濟,都不斷向外伸展,而佢呢D文明成果,係Favor到其它國家

唔識睇
請指教

19就平20就回
22-23就一定有事
純9up, 等花生

打仗

唔一定係明刀明槍
保守講係團結一心

我好悲觀,會大洗牌

全球

咁你覺得係好事定壞事? 我好想香港有好既未來

Keep cash,等跌撈貨

風水如何

但望遠些少你個區唔錯

差到爆廠
線口好多都有問題
呢條海富已經唔得

點樣差法,真心想學下

先天羅經十二支.後天再用幹與維.
八幹四維輔支位.子母公孫同此推.
陽山陽向水流陽.執定此說甚荒唐.
陰山陰向水流陰.笑殺拘泥都一般.
若能勘破個中理.妙用本來同一體.

一卦管三山
三般卦明唔明

長知識,感謝巴打
心經簡林都唔關事
唔係有d師傅話好撚毒
我呢d乜都唔識既人齋睇鳥瞰圖都覺得好唔自然
心經簡林都唔關事
唔係有d師傅話好撚毒
我呢d乜都唔識既人齋睇鳥瞰圖都覺得好唔自然

唸多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞