中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
巴打 我可唔可以問下香港呢幾年會點樣 即係會唔會有機會脫共或者其他事發生 唔該曬 如果離題就唔好意思

香港行多十年運,完左十年運就無人睇到下一步會點

咁中國到呢幾年會唔會冇運行或者支爆? 唔該

中國唔會爆
但發展會停滯
個人意見

咁有冇啲野可以種或者擺可以令到自己同屋企人好運啲 本身都養緊蝦 住將軍澳區 唔該

話擺個乜鳩陣會旺到你既
多數打飛機用
風水好似一個人既健康咁
健康既人唔使食藥
生Cancer既人食乜都死

咁其實係咪都係做多啲好事就已經夠啦? 未必關風水陣事? 如果太多嘢問就真係唔好意思

個天係Fair,唔會你擺個乜鳩陣或者戴個乜鳩牌就會Favor一個人。風水從來都係助力,而唔係主力,天道酬勤,多行善,多積德,努力工作,自然行運。
換句話說,你呢一刻可以住係風水好環境好既地方,都係修德修翻黎既善報。
點睇屯門

唔駛問喇,全港風水最差就係屯門

係天水圍
笑撚死
Norman foster 個鬼佬建築師起果時識計埋風水?

做設計唔係你想點畫就點畫

呢家野叫Design Input,唔係建築師大哂

巴打,點睇呢兩個口?邊個好d?有無話分水流方向?

西口好
東口我去過,水有D臭

屋企有可能買東口&淨係買得起東口

西口都有平既 而且成個屋苑用橙襯黑覺得個感覺麻麻

西口(第五期)大部分過二千萬 何來平

隻色好撚唔和諧
但去過睇樓感覺外在環境唔錯
點睇美孚新村

你住邊座向邊?

望唔到三支煙通
個廳背山面海
唔知黎緊會唔會健康運同有財運
屋企養魚
養咩好?
有無話要點擺?

養你有信心養得好既魚,要雙數

望唔到三支煙通
個廳背山面海

係海怡半島
笑撚死
Norman foster 個鬼佬建築師起果時識計埋風水?

做設計唔係你想點畫就點畫

呢家野叫Design Input,唔係建築師大哂

Conceived during a sensitive period in the former colony's history, the brief for the Hongkong and Shanghai Bank Headquarters was a statement of confidence: to create 'the best bank building in the world'. Through a process of questioning and challenging − including the involvement of a feng shui geomancer − the project addressed the nature of banking in Hong Kong and how it should be expressed in built form. In doing so it virtually reinvented the office tower.
http://www.fosterandpartners.com/projects/hongkong-and-shanghai-bank-headquarters/
我係你就潛啦 衝出黎柒 無知真可怕

望唔到三支煙通
個廳背山面海

呢個位理應唔錯,有問題?
巴打 我可唔可以問下香港呢幾年會點樣 即係會唔會有機會脫共或者其他事發生 唔該曬 如果離題就唔好意思

香港行多十年運,完左十年運就無人睇到下一步會點

中國唔會爆
但發展會停滯
個人意見

咁有冇啲野可以種或者擺可以令到自己同屋企人好運啲 本身都養緊蝦 住將軍澳區 唔該

話擺個乜鳩陣會旺到你既
多數打飛機用
風水好似一個人既健康咁
健康既人唔使食藥

咁其實係咪都係做多啲好事就已經夠啦? 未必關風水陣事? 如果太多嘢問就真係唔好意思

個天係Fair,唔會你擺個乜鳩陣或者戴個乜鳩牌就會Favor一個人。風水從來都係助力,而唔係主力,天道酬勤,多行善,多積德,努力工作,自然行運。
換句話說,你呢一刻可以住係風水好環境好既地方,都係修德修翻黎既善報。

煩啲問多句 咁一個地方既運其實係睇啲咩嘢?係齋睇地運定係有其他因素影響? 想學下嘢
留個靚名

中國唔會爆
但發展會停滯
個人意見

話擺個乜鳩陣會旺到你既
多數打飛機用
風水好似一個人既健康咁
健康既人唔使食藥

煩啲問多句 咁一個地方既運其實係睇啲咩嘢?係齋睇地運定係有其他因素影響? 想學下嘢

睇國運當然問國師啦

望唔到三支煙通
個廳背山面海

屋企老豆做少左生意,無以前咁多了
之前睇過個post 中共用蛇去破壞香港風水

都講撚左蛇形舊野轉左好耐啦哦!

蛇形咩野
愛巴我想問香港個運係咪死局黎?以後只會越來越差?

望唔到三支煙通
個廳背山面海

屋企老豆做少左生意,無以前咁多了

佢公司係邊?

蛇形咩野

都話仲有十年運行囉

蛇形咩野

都話仲有十年運行囉

問完先睇到佢講左
會展都入埋中環數?
同埋新翼隻龜未起中環都發展左好耐啦
咁都關事
留名等學野
留名
元朗風水點?
深水埗咪仆街😂😂

西口好
東口我去過,水有D臭

我畀你講多次
美國白宮,國會山莊係咪風水極佳?

西口好
東口我去過,水有D臭

我畀你講多次

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞