中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike

巴打呢區點睇

邊撚到?

美國三藩市

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

OK one more question
呢4區邊區比較好

呢邊會唔會好D,三條大水交匯處

南面係海灣無水流出黎wor
成個灣既水由西入東同北落南

呢個大兜好到不得了
聚財聚到爆炸

好野

但南邊既山無巨林巨山 得灌林有無影響

咁有無地方又兜水,又有大山大木?有既話就係風水寶地

北面有巨林 但無咁兜

我個人認為都係果個三水交匯個位係最好
做生意黎講既話

巴打你頭先mark個個位係灣區既中心區

BTW 如果住呢?

兩邊都好,雞排妹同林明禎‬,你屌一個,你會揀邊個

咁我住南邊 屋價平D
尤德死左幾年先起好中銀架喎

尤德1986年死
中銀1985年動土開工

黎多個咁既地型點睇
加州沙加緬度

點睇呢到呀巴打?

之前有講,果區好野黎
同埋地政都話會發展呢區
等升值啦
但一定要向海先奶到運

巴打呢區點睇

邊撚到?

美國三藩市

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

呢4區邊區比較好

呢個大兜好到不得了
聚財聚到爆炸

好野

北面有巨林 但無咁兜

做生意黎講既話

BTW 如果住呢?

咁我住南邊 屋價平D

住得舒服通知聲

巴打,住柴灣呢度風水好唔好,背後係墳墓,但屋企睇唔到,但出面就係柴灣道,住高層,巴士聲好大。
可以做d咩令番風水好?個人個運好濕濟

你都講到咁,唔睇都知乜事啦
搬到就搬
搬唔到就種多D大葉植物擋一擋啦

屋企種左好多植物,但係呢個局同地勢係咪基本上無得搞?

話有得搞搞佢,都係神棍黎

咁大劑

自求多福
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

遠睇感覺似兩座通天塔 我就驚惹怒神靈

黎多個咁既地型點睇
加州沙加緬度

大平原唔識睇

即係點?有咩影響?住緊,不過住最入,望住西貢個海加個山

我又試下玩下

照睇係C室
丁口暫無問題
財不順,做事亂,容易欠思考而後悔引起破財
多爭吵,做生意忌合伙/穿櫃
病痛方面,易有咳/氣管/肺等病,食物中毒,皮膚病(濕疹?)
Too long didn't read
淺談呢?

中環風水好撚好
中環D寫字樓比大陸佬佔撚哂,將來香港人會好濕滯

香港邊度風水好,可以去吸下

星光行地庫,果到凹左落去,D剎氣聚左落去,剎氣旺好利財運,但人唔夠硬正會好傷身
如果講啱住既話,大埔慈安寺附近向海果D,或者港島南區正南偏西向海果D,無錢既就住青龍頭,都聚到氣

港島南正南向西姐係海怡半島wo

華富置富

碧瑤灣

巴打點睇呢度 企係36樓 屋企望到中環海景

巴打呢區點睇

邊撚到?

美國三藩市

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

呢4區邊區比較好

呢個大兜好到不得了
聚財聚到爆炸

好野

北面有巨林 但無咁兜

做生意黎講既話

BTW 如果住呢?

咁我住南邊 屋價平D

住得舒服通知聲

我而家住緊呢個位

你又點睇 對住太平洋
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

遠睇感覺似兩座通天塔 我就驚惹怒神靈

我唔覺得天堂係個天到,地獄係個地底到
天堂同地獄,都係我地呢一個空間入面,大家係Overlap,但因為個維度唔同,你睇唔到佢,佢睇唔到你
有時你奶野,係因為維度有一刻交匯
https://www.youtube.com/watch?v=jCEtjXWNdVM
好似咁

即係點?有咩影響?住緊,不過住最入,望住西貢個海加個山

我又試下玩下
照睇係C室
丁口暫無問題
財不順,做事亂,容易欠思考而後悔引起破財
多爭吵,做生意忌合伙/穿櫃
病痛方面,易有咳/氣管/肺等病,食物中毒,皮膚病(濕疹?)

巴打猛料

點睇呢到呀巴打?

之前有講,果區好野黎
同埋地政都話會發展呢區
等升值啦
但一定要向海先奶到運

但村屋唔係全部都向海?
我係屋企見到海,但有樹擋住算唔算
巴打 屋企望屯門菠蘿山係咪唔會好?
另外一問慈雲山風水如何

師傅馬灣點睇?
之前睇過個post 中共用蛇去破壞香港風水

都講撚左蛇形舊野轉左好耐啦哦!

邊舊? 昂坪個舊?
但係西九碼頭都係蛇形 同埋唔知用啲咩邪住中山紀念公園
Too long didn't read
淺談呢?

中環風水好撚好
中環D寫字樓比大陸佬佔撚哂,將來香港人會好濕滯

香港邊度風水好,可以去吸下

星光行地庫,果到凹左落去,D剎氣聚左落去,剎氣旺好利財運,但人唔夠硬正會好傷身
如果講啱住既話,大埔慈安寺附近向海果D,或者港島南區正南偏西向海果D,無錢既就住青龍頭,都聚到氣

港島南正南向西姐係海怡半島wo

華富置富

碧瑤灣

有無比野擋住個海景?

巴打點睇呢度 企係36樓 屋企望到中環海景

邊撚到黎架

巴打呢區點睇

邊撚到?

美國三藩市

美國成個地運黎緊都好
我個人睇好佢

東岸定西岸好d?

西岸

呢4區邊區比較好

呢個大兜好到不得了
聚財聚到爆炸

好野

北面有巨林 但無咁兜

做生意黎講既話

BTW 如果住呢?

咁我住南邊 屋價平D

住得舒服通知聲

我而家住緊呢個位

你又點睇 對住太平洋

水流太急,唔好

點睇呢到呀巴打?

之前有講,果區好野黎
同埋地政都話會發展呢區
等升值啦
但一定要向海先奶到運

但村屋唔係全部都向海?
我係屋企見到海,但有樹擋住算唔算

巴打 屋企望屯門菠蘿山係咪唔會好?
另外一問慈雲山風水如何

屯門菠蘿山係仆街之霸
慈雲山向邊?
巴打 我可唔可以問下香港呢幾年會點樣 即係會唔會有機會脫共或者其他事發生 唔該曬 如果離題就唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞