中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike

呢個位點睇 見到獅子山 俯噉觀塘果邊 想老媽子睇下

麻麻

屌俾個經紀fake 左

佢點講?

個單位高層黎既,好開揚下。低炒曬成個東九龍,又望個獅子山,我媽就覺得幾好買左
樓主,粉嶺華明風水好唔好
交代少少背景:
附近有和合石墳場/浩園
屋企望中央水池及商場景
(即係圖中灰色home個個位)
https://holland.pk/waftprys[/img]
https://holland.pk/b7tzf1sm[/img]

實在精彩
搭單問 和合石風水好唔好???
住紅色個排, 大門向綠箭方向
背有山, 前面空左一大塊地方再俾多棟圍住, 請問格局對屋企影響大嗎?
[img][/img]
https://na.cx/i/u4433G0.png[/img]

前面既水,即係馬路,係背刀對住你,積唔到財
後面靠山係一大堆陰宅
唔識睇風水都知乜事啦

如果有祖先祠堂照住會唔會好D?? 我原居民來
有D咩方法唔搬又可以聚到財?
我覺得荃灣西幾好 個灣形都唔錯 雖則係近屯門公路但唔係住係向住路果段其實係無咩聲

聽唔到聲,無左個聲剎,就無乜問題
係靠山離好遠咁解
好風水既,後有山,前有海,距離適中,唔嘈,唔臭,明堂光猛,空氣流通,咁就好
其實好撚簡單,唔係乜野複雜野
你買樓,你都想個大環境係咁啦
呢D好環境,D有能力既人越黎越鐘意住,自自然然樓價高,咁風水靚既地方樓價高,係好撚合理

樓主點睇喱度?喱幾年前面起左好多橦野擋住,有冇影響?

唔撚得架

即係點?有咩影響?住緊,不過住最入,望住西貢個海加個山

你前面條高速車速太快,大剎黎,一野擋哂D山勢,除非你住好高
BTW,你住果度唔係漏水咩?我之前問過價係寧寧舍舍平一截

住中上層到,高過條橋。都住左十幾年。本身租,跟住老豆醒水趁業主趕住移民加樓價低買,依家升左一倍多d。係有漏水問題,屋企大大小小都整過幾次

有錢搬出去迎海啦

交代少少背景:
附近有和合石墳場/浩園
屋企望中央水池及商場景

會好D
你果個位無咁聚財
你係咪窮撚黎?

好勁 你圈個住D人十個有8個都中產, 超多大陸人買來住

個個位一半係私樓,另一半係居屋同公屋
住緊公屋走唔到,有冇辦法催財

話有得催財係呃鳩你
腳踏實地做人吧啦

呢個位點睇 見到獅子山 俯噉觀塘果邊 想老媽子睇下

麻麻

屌俾個經紀fake 左

佢點講?

個單位高層黎既,好開揚下。低炒曬成個東九龍,又望個獅子山,我媽就覺得幾好買左

個Logic幾得意,唔錯唔錯
請問前輩逸東村風水好唔好?
交代少少背景:
附近有和合石墳場/浩園
屋企望中央水池及商場景
https://holland.pk/waftprys[/img]
https://holland.pk/b7tzf1sm[/img]

實在精彩
搭單問 和合石風水好唔好???
住紅色個排, 大門向綠箭方向
背有山, 前面空左一大塊地方再俾多棟圍住, 請問格局對屋企影響大嗎?
[img][/img]
https://na.cx/i/u4433G0.png[/img]

前面既水,即係馬路,係背刀對住你,積唔到財
後面靠山係一大堆陰宅
唔識睇風水都知乜事啦

如果有祖先祠堂照住會唔會好D?? 我原居民來
有D咩方法唔搬又可以聚到財?

如其望祠堂照住,不如早晚插多兩枝香比祖先
祖先得到適當供奉,食得好,後人唔會餓

機場嘈唔嘈?
IFC棟穿太平山點睇
西九蛇頭狀形向中山公園
同心經簡林點睇
如果填晒維港會點

西九邊撚係蛇頭呀?而家個積係散開一舊舊啦
IFC破壞不大的
係IFC同ICC變成一對筷子先大
心經簡林唔係太關事吧?想多了吧?
維港填哂香港Bye Bye

咁整成一對係想食住維港?
即係佢想留住d水食住d水
定係想香港無左d 水
IFC棟穿太平山點睇
西九蛇頭狀形向中山公園
同心經簡林點睇
如果填晒維港會點

西九邊撚係蛇頭呀?而家個積係散開一舊舊啦
IFC破壞不大的
係IFC同ICC變成一對筷子先大
心經簡林唔係太關事吧?想多了吧?
維港填哂香港Bye Bye

咁整成一對係想食住維港?
即係佢想留住d水食住d水
定係想香港無左d 水

食住,控制住香港D水
其實HSBC同中銀個風水真係諗過度過
但點解Norman Foster設計HSBC都識風水?

成個Design唔係得一個人架嗎,成Team人入面,坐一兩個風水師做Advisor都左右哂成件事
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

應該唔會起多支,起多支就會變左三支香

起多枝就仆直,死硬
咁匯豐中銀邊個贏
中銀係想劈開中環?
拆左佢重建會唔會好d

唔撚得架

住中上層到,高過條橋。都住左十幾年。本身租,跟住老豆醒水趁業主趕住移民加樓價低買,依家升左一倍多d。係有漏水問題,屋企大大小小都整過幾次

有錢搬出去迎海啦

實用面積極低,不了。橫掂我一年得幾個月係香港,,對我冇咩影響
咁匯豐中銀邊個贏
中銀係想劈開中環?
拆左佢重建會唔會好d

中銀果時搞呢個陣,係因為個Market比英資大行佔哂,佢需要一個破局黎搶Market Share
而家睇翻,中銀果陣效果唔錯
起碼佢做左香港第二大銀行先

機場嘈唔嘈?

唔嘈,但係樓下啲南亞細路成日喺度嘈,會唔會有聲剎,屋企向南,但係望住座山,附近又有地盤,請問前輩咁樣會唔會影響風水?
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

應該唔會起多支,起多支就會變左三支香

起多枝就仆直,死硬

點解
咁大陸會唔會起多支你覺得

唔撚得架

有錢搬出去迎海啦

實用面積極低,不了。橫掂我一年得幾個月係香港,,對我冇咩影響

你果邊漏水嚴重嗎?

機場嘈唔嘈?

唔嘈,但係樓下啲南亞細路成日喺度嘈,會唔會有聲剎,屋企向南,但係望住座山,附近又有地盤,請問前輩咁樣會唔會影響風水?

向海灣好
向南無撚用
點睇奧運個邊,愈起愈多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞