中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
Too long didn't read
淺談呢?

中環風水好撚好
中環D寫字樓比大陸佬佔撚哂,將來香港人會好濕滯

香港邊度風水好,可以去吸下

星光行地庫,果到凹左落去,D剎氣聚左落去,剎氣旺好利財運,但人唔夠硬正會好傷身
如果講啱住既話,大埔慈安寺附近向海果D,或者港島南區正南偏西向海果D,無錢既就住青龍頭,都聚到氣
巴打點睇梅窩?
想買居屋
幾有趣
巴打點睇梅窩?
想買居屋

向海先好要
填到咁 起到咁真係英國佬因為信風水而建設成咁?

填係為左社會發展,唔好咁盲撐或盲反一樣野,兩者係講求平衡
巴打點睇梅窩?
想買居屋

向海先好要

其實睇好佢發展 向海既對住沙灘 好似把刀咁
中醫,風水命理~ 真係痴撚線既野
中國點解同西方既水平差咁遠,就係因為民智未開

風水其實係環境學
你周圍環境好D,你都有力量D去做事,人自然行運
巴打點睇梅窩?
想買居屋

向海先好要

呢個唔叫刀,呢個係聚財
如果似刀既話,海邊會岩岩殘殘,好多怪石,水流好急,呢D就唔好
依家先知匯豐原來有座炮係上面
Lm

果個係形狀似炮,實質係洗窗吊機
但風水呢家野,好多時候都係取其形

係為中銀而起
巴打點睇梅窩?
想買居屋

向海先好要

呢個唔叫刀,呢個係聚財
如果似刀既話,海邊會岩岩殘殘,好多怪石,水流好急,呢D就唔好

如果唔向海又好唔好?
梅窩個型態 座山抱住?
巴打點睇梅窩?
想買居屋

向海先好要

呢個唔叫刀,呢個係聚財

如果唔向海又好唔好?
梅窩個型態 座山抱住?

向山發唔到達囉,沾唔到道氣
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港
大口同小口有乜意義,入既水永遠=出既水,如果唔係中環陸沉左

係入水快,出水慢
咁樣先聚財
大陸佬點解咁撚貴都要租中環,趕撚走哂D鬼佬或者港資
係貪果度風水好
你搬走,無錯係慳左D租
但你失左個運,失左個勢
而家半幢IFC都係大陸佬
大陸佬將來都會騎撚住香港人

我唔知你有無讀過physics
但係有用常理諗下都知
窄出口個水流一定急啲
點都唔會入水快出水慢掛

風水講求呼形象聲
收入>支出
咪姐係賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞