中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
林鄭月娥當選下屆特首,一直監察中國人權發展的美國國會及行政當局中國委員會(CECC)發聲明,痛斥北京干預選舉,在高度限制的選舉當中仍向選委施壓,令香港自治及法治受侵蝕。該委員會警告,若香港淪為另一個大陸城市,或會喪失依美國法律享有的特權。

四月大單嘢

呢D開到聲反而唔會有事。
有人話有D地方風水好好,但要睇個人承唔承受到,好既會好發,如果唔得甚至會害下一代。

呢種講法是否可信?
紅磡海濱南岸風水如何?
救指點迷津

有乜問題??

家宅同財運
加州豪園風水如何啊大師
有人話有D地方風水好好,但要睇個人承唔承受到,好既會好發,如果唔得甚至會害下一代。

呢種講法是否可信?

#736,737

呢種講法是否可信?

#736,737

巴打可以將 #778 #736 #737下個post置頂
廢事啲人成日問
合和大廈又點睇?一枝香咁,有咩意境?

呢種講法是否可信?

#736,737

巴打可以將 #778 #736 #737下個post置頂
廢事啲人成日問

#778真係要置頂
荒謬絕倫
巴打點睇點解屯門公路成日發生意外
有啲好奇笑爺仔巴打住長沙灣邊頭
有無少少提示估下
[年經 / 八奇領域]共匪陰險風水陣
https://lihkg.com/thread/10841/page/15?ref=ios

要解都解撚晒
成班on9仲要信蛇頭之信真繼續信啦

有皇帝唔打走去隨從個背R痕
呢d咪叫識就笑撚死
唔識就嚇撚死

係呀,香港唔撚掂架啦,走啦七頭

香港唔掂個真正原因唔係呢d蛇仔
係因為一地都係9人

自身不努力,不團結,走去賴風水
香港咁撚大個堂局,風水咁大威力,做撚左世界霸主啦on99
有啲好奇笑爺仔巴打住長沙灣邊頭
有無少少提示估下

深土埗長沙灣荔枝角個頭
笑爺仔係自學定跟師父
笑爺仔係自學定跟師父

Both
師傳眼法口訣
其餘點用就要靠自己實戰
風水就好似lego, 係變化,係活
行一步,粒lego就唔同左,叫移步換型

《玄空秘旨》頭一句已經講左風水心法
不知來路,焉知入路,盤中八卦皆空。未識內堂,焉識外堂,局內五行盡錯
乘氣脫氣,轉禍福於指掌之間。右挨左挨,辨吉凶於毫芒之際
一天星斗,運用只在中央。千瓣蓮花,根蒂生於點滴。
lm
看圖說故事
想向大師們請教一下呢兩度邊度風水好D

請教巴打 沙田火炭靠山嗰部分風水如何
聽人講南區最好風水係田灣華富村果邊係咪真 同埋點解果到風水好
巴打,屯門良景係咪好差?住左三年唔係咁好咁。
雖向東北,但見唔到日光,只係有啲光喺對面樓反射過來。廳房同向

謝謝
雖向東北,但見唔到日光,只係有啲光喺對面樓反射過來。廳房同向

謝謝

係碼頭、黃金海岸、青龍頭風水好d
良景後面成座個菠蘿山想好都難
我未出世屋企人住海景花園 青山公路戈面
出左世番左屯門市廣場住

聽屋企人講住海景戈幾年中過幾次六合彩 (細獎)又升職加薪 但番左屯市之後一直無好運過 只係平平

係唔係咁衰?

媽媽無幾耐之前過左身 依家想過搬馬安山 睇緊聽濤雅院 唔知有冇咩建議?

謝謝

你諗下條村D人普遍係點,咪知好唔好
有時唔使諗有咁複雜

正解
樓主講咁多好地,講出一個共通點-地貴
山主人丁水主財,水過之地自然富裕
咁問題黎
1-靚地=/=靚屋
2-你有無錢買

收海水緊係發得快,咁你入唔入到圍?入唔到
收河水、溪水次之
無真水?收假水,馬路空間都可為水,但力又次之

正如山蠻論獅子山下產窮丁/惡霸,但非絕對。

最多人明腰帶水/玉帶水,當吉水論。但立錯線口就變煞水,不明所以照單全收,何吉之有

上面咁多人問邊度好,成個地你住晒 點答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞