中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
睇完笑左

係開心既
費林明表示都唔知自己做左風水師
看圖作文系列
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

夾起佢姐係代表啲咩
Too long didn't read
淺談呢?

中環風水好撚好
中環D寫字樓比大陸佬佔撚哂,將來香港人會好濕滯

香港邊度風水好,可以去吸下

星光行地庫,果到凹左落去,D剎氣聚左落去,剎氣旺好利財運,但人唔夠硬正會好傷身
如果講啱住既話,大埔慈安寺附近向海果D,或者港島南區正南偏西向海果D,無錢既就住青龍頭,都聚到氣

港島南正南向西姐係海怡半島wo
淺談呢?

中環風水好撚好

星光行地庫,果到凹左落去,D剎氣聚左落去,剎氣旺好利財運,但人唔夠硬正會好傷身
如果講啱住既話,大埔慈安寺附近向海果D,或者港島南區正南偏西向海果D,無錢既就住青龍頭,都聚到氣

華富置富
如果咁講,油塘向海向返中環尖沙咀方法風水咪好,d財去灑個度
香港好或壞,我都咁濕滯架啦
咁中共而家點搞衰香港

港珠澳大橋,將香港D氣扯哂向西,氣場亂哂,聚唔到財
好多風水大師都講過呢個問題,起左之後唔會益到香港,只係益到廣東省西部果一帶
西九其實唔係唔好,但佢起下停下保持爛地泥頭狀態,好似一兜湯入面既一粒屎,起就快D起啦
IFC同ICC,我個人睇好似兩枝筷子夾住成個維多利亞港

夾起佢姐係代表啲咩

食住,食硬,經維多利亞港既財好多都會流入新鴻基,佢會係香港越食越大
你而家睇四大家族,長實、新鴻基、新世界、恆基,係新鴻基係香港越做越大舊,長實就無增長過
淺談呢?

中環風水好撚好

果度見到三枝煙通,好極有個譜

係呢堆都有個小袋口兜水,先聚到財,當然樓價爆顛貴

如果無錢買咁貴,呢排都好好,三個方向既水,住呢到會越住越旺
同埋平
淺談呢?

中環風水好撚好

太古呢

向山既都收皮
向海既一向好
淺談呢?

中環風水好撚好

華富置富

對開水流好急,財來財去,留唔到
如果咁講,油塘向海向返中環尖沙咀方法風水咪好,d財去灑個度

果時臨近個出口位,已經形成唔到兜水既格局
維多利亞港的確係奇陣
香港好或壞,我都咁濕滯架啦

窮人濕滯,因為比人趕哂去D窮山惡水既地方
有錢人就會越來越旺,佢地騎得住個地運
但有錢人入面,仲有分大陸人同香港人
香港人仲識得十蚊入面分翻五毫子比窮撚
大陸人就十蚊食哂
幾好睇
幾好睇

多謝
看圖作文...
中醫,風水命理~ 真係痴撚線既野
中國點解同西方既水平差咁遠,就係因為民智未開

風水其實係環境學
你周圍環境好D,你都有力量D去做事,人自然行運

中國人對風水咁有研究點解中國國運咁撚折墮?
想問下葵涌有無邊到風水好呢區o的人比較窮(好似係)關唔關風水事
中醫,風水命理~ 真係痴撚線既野
中國點解同西方既水平差咁遠,就係因為民智未開

風水其實係環境學
你周圍環境好D,你都有力量D去做事,人自然行運

中國人對風水咁有研究點解中國國運咁撚折墮?

每一個地方都係行緊個Cycle,美國打完南北戰爭之後先好,歐洲同日本打完第二次世界大戰之後先好,之後就輪到中國仆街
呢個係全球性既地運,我唔識睇,但只知道是一個Cycle
想問下葵涌有無邊到風水好呢區o的人比較窮(好似係)關唔關風水事

住既話,窮山惡水,好難行運
工作既話,大連排道果邊唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞