中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike

想問風水

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

個人意見公路影響好大,太近
巴打點睇風鈴呢啲野? 係咪唔掛好過掛
睇完個post+google完就折左

掛嘅地點係 睡房窗口 港島南偏西 面海 對面有三支煙通
亂嗡無謂,任你點講都通㗎啦,戇鳩!

有無大DD睇下

上圈好過下圈,上圈D人係咪富貴D?

風水陣唔識,唔學,唔用

想問風水

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

係咪凡公路ki太近都唔好,住高d和貼近會唔會有分別?

其實想知下屋企啲風水 個風鈴唔會再掛 不過講下風鈴都可以

Ps 視覺上只有數碼港阻住右邊既景
想買樓 大埔新峰花園/寶馬山 馬鞍山海柏花園/海典居 哪裡較好?

要比較埋坐向,我喜好馬鞍山向海多D

咁點會差呀?
咁請問巴打呢度好唔好住

向山?

本身個樓就係半山上
成間屋得間房窗口望到山
叫唔叫向山
座山好高

養老好
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/27/235718_acffdc61b8591c20138e9e87c8840c7e.jpg[/i]巴打點睇風鈴呢啲野? 係咪唔掛好過掛

咁點會差呀?

咁三支煙通係咪代表3枝香?

黃金海岸二期,一入門口右邊望海,左邊望青山公路,有請巴打指點迷津

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

咁呢家野好多原因既,生活習慣,或者命格對衝
呢想佢健康好D,就唔好太近海,或向山,安安靜靜養老算

唔該巴打
唔想送佢去療養院/安老院,老人家病我都知無辦法

想問風水

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

係咪凡公路ki太近都唔好,住高d和貼近會唔會有分別?

聲剎大,車速高氣場會亂

黃金海岸二期,一入門口右邊望海,左邊望青山公路,有請巴打指點迷津

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

咁呢家野好多原因既,生活習慣,或者命格對衝
呢想佢健康好D,就唔好太近海,或向山,安安靜靜養老算

唔該巴打
唔想送佢去療養院/安老院,老人家病我都知無辦法

租個單位囉
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/27/235718_acffdc61b8591c20138e9e87c8840c7e.jpg[/i][/url]巴打點睇風鈴呢啲野? 係咪唔掛好過掛

咁點會差呀?

咁三支煙通係咪代表3枝香?

代表三條檳周
我竟然睇晒

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

見你話大病
信就留低
1-病者出生年,唔洗月日,除非1月尾2月頭出世
2-屋企floor plan
3-搬入年,唔洗月日,都係除非1月尾2月頭

《玄空祕旨》
不知來路,焉知入路,盤中八卦皆空‧
未識內堂,焉職外堂,局裡五行盡錯‧
乘氣脫氣,轉禍福於指掌之間,左挨右挨,辨吉凶於毫芒之際‧

所以呢,求9其圈,係乜撚都睇唔到
我係人,不是神

有無大DD睇下

2圈都係新鴻基新樓 差唔多價

有無大DD睇下

2圈都係新鴻基新樓 差唔多價

上圈啦

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

見你話大病
信就留低
1-病者出生年,唔洗月日,除非1月尾2月頭出世
2-屋企floor plan
3-搬入年,唔洗月日,都係除非1月尾2月頭

《玄空祕旨》
不知來路,焉知入路,盤中八卦皆空‧
未識內堂,焉職外堂,局裡五行盡錯‧
乘氣脫氣,轉禍福於指掌之間,左挨右挨,辨吉凶於毫芒之際‧

所以呢,求9其圈,係乜撚都睇唔到
我係人,不是神

屋企左邊小學右邊山
有冇話有咩特別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞