中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
之前睇電視節目話望到墳墓係風水好 岩岩追完post睇到樓主你話唔好
咁到底係好定唔好 定唔同地方有分別
利申 對住和合石
屋企左邊小學右邊山
有冇話有咩特別?

明堂對乜,背靠乜鳩
之前睇電視節目話望到墳墓係風水好 岩岩追完post睇到樓主你話唔好
利申 對住和合石

好係邊?真心想知。
巴打 求指點
屋企左邊小學右邊山
有冇話有咩特別?

明堂對乜,背靠乜鳩

唔識嘢
明堂係?

突然醒起我係樓下幼稚園
左邊小學,後面ive

想問風水

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

個人意見公路影響好大,太近

係咪凡公路ki太近都唔好,住高d和貼近會唔會有分別?

聲剎大,車速高氣場會亂

謝巴打 想問多小小,下2圖算唔算近公路? 高層同底層有冇分別?
利申 對住和合石

好係邊?真心想知。

上網搵
同埋巴打又話住大埔近李嘉誠起個個寺風水好,但之後佢香左都會葬個度,唔係都係近陰宅?
巴打又係我
想問下屯門瓏門點睇?
碼頭果邊好定瓏門好?

想問係計門口定露台
紅色係露台方向
藍色係門口
露台對正粉嶺公路同和合石
近幾年又起勁橋去蓮塘
山上面有個流水響水塘同鶴藪水塘會唔會唔好
利申 對住和合石

好係邊?真心想知。

上網搵
同埋巴打又話住大埔近李嘉誠起個個寺風水好,但之後佢香左都會葬個度,唔係都係近陰宅?

大佬,佢講果D係古憤,即係舊時有錢佬睇過風水既龍穴。你羅和合石同龍穴比?

想問係計門口定露台
紅色係露台方向
藍色係門口
露台對正粉嶺公路同和合石
近幾年又起勁橋去蓮塘
山上面有個流水響水塘同鶴藪水塘會唔會唔好

唔好
利申 對住和合石

好係邊?真心想知。

上網搵

大佬,佢講果D係古憤,即係舊時有錢佬睇過風水既龍穴。你羅和合石同龍穴比?

大圍隆亨個啲呢?

想問風水

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

個人意見公路影響好大,太近

係咪凡公路ki太近都唔好,住高d和貼近會唔會有分別?

聲剎大,車速高氣場會亂

謝巴打 想問多小小,下2圖算唔算近公路? 高層同底層有冇分別?

你既問題太立體,平面地圖睇唔到
巴打又係我
想問下屯門瓏門點睇?
碼頭果邊好定瓏門好?

我個人認為碼頭好

黃金海岸二期,一入門口右邊望海,左邊望青山公路,有請巴打指點迷津

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

見你話大病
信就留低
1-病者出生年,唔洗月日,除非1月尾2月頭出世
2-屋企floor plan
3-搬入年,唔洗月日,都係除非1月尾2月頭

《玄空祕旨》
不知來路,焉知入路,盤中八卦皆空‧
未識內堂,焉職外堂,局裡五行盡錯‧
乘氣脫氣,轉禍福於指掌之間,左挨右挨,辨吉凶於毫芒之際‧

所以呢,求9其圈,係乜撚都睇唔到
我係人,不是神

流的
連飯都呃唔到一碗
利申 對住和合石

好係邊?真心想知。

上網搵

大圍隆亨個啲呢?

果邊沙田未填海仲叫龍穴,填撚到咁算鳩數啦

有無大DD睇下

上圈好過下圈,上圈D人係咪富貴D?

2圈都係新鴻基新樓 差唔多價

上圈啦

巴打,同問
上圈整體如何?

黃金海岸二期,一入門口右邊望海,左邊望青山公路,有請巴打指點迷津

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

見你話大病
信就留低

《玄空祕旨》

我係人,不是神

流的
連飯都呃唔到一碗

四方飯要好有本事才吃得到,我好羨慕巴打
屋企左邊小學右邊山
有冇話有咩特別?

明堂對乜,背靠乜鳩

唔識嘢
明堂係?

突然醒起我係樓下幼稚園
左邊小學,後面ive

面對乜,背面乜,座向點,整體點

有無大DD睇下

上圈好過下圈,上圈D人係咪富貴D?

2圈都係新鴻基新樓 差唔多價

上圈啦

巴打,同問
上圈整體如何?

果邊好撚多蚊,D水係咪唔係太流動架
巴打 求指點

立體圖會唔會好D

點係差呀,有煩惱?

屋企人身體出事,有大病

見你話大病
信就留低

《玄空祕旨》

我係人,不是神

流的
連飯都呃唔到一碗

四方飯要好有本事才吃得到,我好羨慕巴打

無野好羨
仲係流
仍未得道
巴打 求指點

立體圖會唔會好D

兩條大路夾撚住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞