中環風水淺談

984 回覆
248 Like 38 Dislike
屋企望墳係咪睇都唔使睇
Too long didn't read
淺談呢?

中環風水好撚好
中環D寫字樓比大陸佬佔撚哂,將來香港人會好濕滯

香港邊度風水好,可以去吸下

中環一流, 堅

望沙田方向 見到入城隧條直路同條水都唔多嘅城門河仔
評價如何

巴打依頭點睇

公路在頭頂?

係上面叫唔叫頭頂?

個人意見公路影響好大,太近

係咪凡公路ki太近都唔好,住高d和貼近會唔會有分別?

聲剎大,車速高氣場會亂

謝巴打 想問多小小,下2圖算唔算近公路? 高層同底層有冇分別?

你既問題太立體,平面地圖睇唔到

咁會唔會好d? 唔該巴打
棟樓喺正大馬路隔離,條馬路迎面以來
係咪剎氣?
不過訓覺都唔會特別為意車聲
想請教巴打,風水係咪大環境 > 座向 > 間屋格局?

新居屋彩興苑又點睇?睇圖則佢又間間屋都大門對正廁所門,始終自住怕唔好。

聽人講竹園南邨,成日有人跳樓,連唔係到住既人都會特登去果到跳,究竟係風水唔好定人既問題?
聽人講竹園南邨,成日有人跳樓,連唔係到住既人都會特登去果到跳,究竟係風水唔好定人既問題?

補圖
點睇門常開同立會?
棟樓喺正大馬路隔離,條馬路迎面以來
係咪剎氣?
不過訓覺都唔會特別為意車聲

應該係
我間房有類似情況
而且係行人路添
風水師睇過
宜家擺左對獅子仔同一杯水

留名真係識風水嘅巴打答

但聽說六樓以上就無野,六樓以下就食正
有錯請指教

就算食正,好似都係長用窗簾,同唔好打開窗就得
想問巴打寶琳新都城風水好唔好
向東南,高層

大師點睇

真係似蛇
咁岩哩個節目都有講樓主既野

https://youtu.be/IVBsvgqf_wA

19:00 開始
風水佬死全家

大師點睇

真係似蛇

全部直條太廈都似陽具

大師點睇

真係似蛇

全部直條廈都似陽具

我呢度係咪食屎?
樓主點睇屯門碼頭
求答

補圖
想請教巴打,風水係咪大環境 > 座向 > 間屋格局?

新居屋彩興苑又點睇?睇圖則佢又間間屋都大門對正廁所門,始終自住怕唔好。

[img]https://na.cx/i/8a73011.png[img]
[img]https://na.cx/i/Ca7WPgj.jpg[img]

你個名

肉身都要住架
林鄭月娥當選下屆特首,一直監察中國人權發展的美國國會及行政當局中國委員會(CECC)發聲明,痛斥北京干預選舉,在高度限制的選舉當中仍向選委施壓,令香港自治及法治受侵蝕。該委員會警告,若香港淪為另一個大陸城市,或會喪失依美國法律享有的特權。

四月大單嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞