2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
有無人報左/有Offer - Cambridge MSc Engineering for Sustainable Development 知道難唔難入? 想讀個master去英國搵工移民
有冇師兄已經收到ucl offer?
Business School一定唔係囉 GMAT都700啦
minimum 唔等於入到 大把科呢兩間GMAT 同GRE 都收得高
文科JJ, 仲睇緊

GPA 得2.83 但好多都要3
其實應唔應該搏下
同埋想問下大家係揀好哂報邊間一次過問referee定係一直邊報邊問
我 問佢寫定先 -> 睇好哂報邊幾間一次過交application
我想問呢度啲人大概係報咩大學?
我淨係識lse ucl 牛津劍橋嗰啲
離唔開g5 / Russell group 之類
唔係要d prof直接交過去咩?
係, 咁咪你交完哂application, professor 一次過send ref俾咁多間U

唔通我
今日apply一間 佢幫我send
聽日apply一間 佢又幫我send
下個禮拜又分開apply兩三間 又幫我send過
要人分開幾次幫你? 有得揀緊係堆埋一炮搞掂乾手淨腳

咁當然你可以提定prof等你報完哂先搞既

同埋你叫人幫你寫ref都要早d問 人地都要時間寫 大學未收齊ref又唔會開始做decision
係咪一定要ielts?

所以而家仲未決定到個list又怕太遲
Cranfield U 算唔算top ?
未問就問定叫佢地寫定先啦
真係寫好哂, 到時send俾大學既話好快姐
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞