2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
Project management
其他幾間都派曬offer 點解warwick做野可以咁慢
呢科難唔難入?
我睇佢話一定要 first hon 先入到
如果 BSc 2nd low + MSc Distinction 又有冇機
有無人仲等緊LSE/ Edinbrugh
Cam肯定無
Anyone UCL industrial/organisational and business psychology?
我都想試下
但佢個度寫明要first hon, 我連high 2:1 都無, 得3.4
有冇巴打讀/報educational and social research
本身唔係做研究既材料
又唔想用多3-4年讀書
又想出國讀下書
讀 MATH 呢D 乞食科都係為興趣
拎咁多錢去讀梗係想搵間校名勁
我仲有諗過去 NUS 讀 Data Science
識人喺入面研究 Data Science 所以應該易入
報啲嘢雞大學應該得嘅,得個2.7,second up 都冇,叫人點收你呀,仲要非八大,真相係有啲難聽㗎啦,但都要接受,希望你有Offer啦
Push
想問IC investment and wealth management係咪都垃圾
巴打係咪要照交deposit 大概幾多到
出親嚟都係ibd fund house or at least mt
巴打入左?
係呀 我見上面話IC 比錢都讀得
都市傳說 msc俾錢有得讀
今年應該就唔去了 應該都係defer
想問有無holder group
好似得我地俩丁友咁 wts group?
btw ching想問 你defer用咩理由 講個virus已經ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞