2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
啱啱報左幾日 想知offer通常要等幾耐 驚我報得太遲...
唔同U唔同科都唔同
快則幾日, 慢則3個月
你報邊間U同咩系呀?
報左lse 社科既master
唔知佢係唔係一批批咁出 等三個月scholarship/宿舍應該都好難申請
我見11月交application嘅人大約等2-2.5個月就會收offer
而如果收rej letter嘅話就會一個月內知
另外相傳LSE個申請系統 如果你Transcript沉底嘅話(沉落提交頁面最底端) 過幾日就好大機會會收offer 你可以留意下
btw穩陣起見你會唔會申請多幾間?
感謝 應該會再等等先算
係咪姐係登入返去application果個portal, view your documents果度, transcript變咗最尾果個item咁樣?
應該係, 都係見有人講, 我就未體驗過
因為我而家就係咁...但係我都唔知究竟一開始就係咁, 定係係個系統搞到佢變成咁
但都係好徵兆
幫你集個氣 Good Luck!
想問你係幾時交application?
2月1
咁又等左成十日
除左 ucl 其他U 出哂offer咁制
另外glasgow同我講 最遲4月尾

日日都好心急
巴打 其勉之
有冇巴打會過去讀public health master?
想問下有無巴打知道UCL Civil Engineering (with infrastructure planning) 呢科好唔好?
報health policy 3大2:2搏吓
你會想讀完stay係英國做野定點?因為我都諗緊
有機會都可能會嘅首先要有...
留名
bba得second low leeds warwick果d搏唔搏得過 利申 有工作經驗
Ug Which uni?
BU second up 想報Leeds MSc Data Science and Analytics possible?
More please
你地覺得讀stat 去 LSE 好 定 Columbia?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞