2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
17/1 Video In
上星期四有結果
有冇人知讀完MSc BA喺嗰邊搵工會唔會好難?
巴打報咩科?
Jarrat hall個位都ok, 幾近學校
啱曬我呢啲遲起身既人

我自己就prefer private多啲,
我未住過school個啲,
不過聽過有人入嚟check房又盛,
咁大個啦,我自己就唔幾鍾意啦,
一陣heater又停下你
(中央系統,佢覺得唔夠凍,所以較細啲),
又問下你放乜野喺hall就煩啦

Suggestion就冇乜,因為都唔係住過曬
不過Private有完全Private嘅(好似平時租屋咁),
又有一啲Private嘅student accom.,
如果你嚟讀一年Master,
唔想搞咁多水電煤之類麻煩野嘅,
後者都算ok
Business Analytics
21/1 Video In
Management
仲未有消息
有無offer?
Conditional Offer 要2:1

FYR 三大 econ minor CS 2:1

你都係?
都報左business analytics interview完 等緊decision
我想問有無人報左York 既MSc.... 係咪好差....? 三大 工程畢業 2:2....
咁ching仲有報啲咩
有冇人會去倫敦?
有冇人報kcl?
大家覺得KCL點樣?好似冇點見過有人報呢間...我收到佢kbs個offer...佢qs排名係幾靚仔不過當地排名又另一回事,其實佢係咩地位...大家點睇?
UK ranking 冇咩參考價值 尤其返香港
整體大概G5 對落嗰幾間
Business就G5+WBS 對落
咩background?
btw 請善用不推文
Cityu first hon,不過我自己個陣純粹睇qs報左3間...對自己唔係好有信心所以冇報g5...咁似乎巴打都覺得kcl麻麻😅?性價比好似唔多抵玩...
試下WBS UCL 同IC? 呢幾間有啲科你可以試下
有冇考GRE/GMAT?
依家再報會唔會太遲?我見好多人都陸續有offer...GRE麻麻321 其實如果今年去讀嘅話 就係hku mkt同kcl dmkt揀...不過都係糾結 錢都係一個因素
報左Bristol, Birmingham, York
已經比頭兩間reject左
而家等緊York出offer
我都收到offer不過唔同科
Funding問題一樣
http://www.lse.ac.uk/study-at-lse/Graduate/News/Current-processing-times

LSE會講process到幾時
你可以check住大概日期
好多都係rolling basis
321報一般master都算ok 可以試下
我不嬲主張搏咗先講
除咗mkt 其他冇興趣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞