2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
Hi bro
想問巴打你邊間要交留位費?
我上年個間同今年個間都唔洗比
但我想問下
我上年收到個offer,但因為已經accept左中大,所以已經defer左一次
本應今年9月過去讀,但而家武漢肺炎都唔知搞到幾時,如果再defer多一次得唔得架
你比左deposit未? 通常英國大學只可以defer一年,你唔要就冇,不過宜家特別時間可能可以特別安排呢,你send email問啦
我上上年讀man同今年讀edin都唔洗比deposit啊
但edin我上年申請defer係完全無覆過我email, 我自己上番application hub睇先見到佢幫我defer左
所以好驚今次一send email去問又即刻defer我/收番我個offer
收到 Brunel pt offer
想請問有冇人收到 master ge scholarship? 通常院校本身會根據咩標準派scholarship?
有報但好似6月先有結果
而家total 有 LSE UCL 同Columbia 既stat offer, 雖然各位ching之前話Columbia 比LSE 好,但學費太貴喇,驚到時scholarship cover 唔哂
咁如果LSE同UCL比較,係咪UCL好d呢?
我都有lse同ucl ge offer,不過reject 左ucl因為論名氣同subject排名lse似乎略勝一籌
你讀邊科?
lse a&f 同埋 ucl management
兩間stat差唔多
睇下curriculum 邊間啱你心水
但負擔到都係去Columbia
唔同層次
其實LSE Transcript Drop Theory到底係咪真?
係forum睇好多人都係transcript drop之後收到 我都係兩日後收到offer
我今日apply GSS果陣見到drop咗 希望係陣架啦
*真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞