2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
唔係啊我報其他
始終都會有回音嘅 你個status轉咗做initial assessment未
你係咪好早就報左?睇studentroom好似第一批係一月出offer
姐係上佢個網個到?琴日上過唔見 係邊個位睇?
同埋其實讀兩個tpg 真係好唔嗲唔吊
雖然真係好想去edin讀ling
但自己又唔係太中意做咁多research 只係想學多d呢科既野,所以唔想讀mphil/phd
教書又唔係好想(中小學先高人工,但讀呢科梗係想教番呢科,tpg 又只可以教asso/hd人工好低,雖然其實而家都pt教緊類似野)
好似好無出路咁
有無巴絲可以比下意見
sorry又唔記得不推文
其實報master 有咩gov funding/scholarship/loan可以報?
同ug果啲一樣?
Log in 咗application portal之後有個section叫Application
入面會有條bar話比你知個申請status
但我唔知係咪唔同嘅學系會有唔同嘅版面
搵工嚟講一定係 Columbia
原來portal要另外申請 之前未申請 岩先申請左 入到去睇仲係under consideration
我12月尾報咗兩科WBS 都係under consideration
我一個月就有喇
你去search下佢processing time
會有進度參考
要點add你
收到Bristol offer啦
Bristol postgrad 係咪都唔錯諗緊報唔報
Anyone going to Durham this year?
唔該曬
決定去London嘅朋友就入grp啦
tg:whaleseai
有無人係去Scotland呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞