2020/21 英國master討論區

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
ching 最後有無報到?
我收到offer 唔知讀唔讀好
ching 你會唔會去讀?
我都收到LSE MSc accounting offer 諗緊要唔要去讀
如果去讀嘅話可以一齊租屋
LSE今年唔俾defer,最多下年reinstate application (即係再apply啦)
所以我而家攞住個offer唔知點
同埋唔知疫情去到9月會點
而家好躊躇
係啊 我申請咗都唔畀defer...
Ching有無tg
https://t.me/kennylcf

都唔知要唔要去
而家仲要返緊工
Add啦 上面有
Offer received!!
Congrats!
Thankss!!!!! See you guyss there!!
各位巴絲 我下年想報master
宜家讀緊非三大社科 如無意外會1st hon grad
諗緊好唔好報去英國讀public policy
大家有無咩建議 / 報邊間會有機?
LSE
睇過資料LSE係英國讀public policy最勁嘅u

但我唔係好清楚外國嘅收生情況係點
想就緊係想報啲出名啲 好啲嘅u
但係又覺得自己唔夠三大人爭

同埋聽過朋友講外國嘅讀書節奏 功課要求 好多方面同香港唔同
所以都驚自己應付唔到 好迷茫
我都係非3大但係收到LSE offer, 我覺得可以報咗先, 唔好自己否定自己!
Ching 有無tg之類?
恭喜你呀絲打我追返post見到你之前話對LSE International Relations有興趣 介唔介意講下你係咪收到呢科offer? 同埋有無video in㗎?
我最後唔係收IR offer, 係Master in Philosophy & Public Policy 冇video in呀,直接出offer
絲打你大概幾月報?我見香港啲u 9月10月已經報得

八卦問下 點解你會想去外國讀 因為中大政政都幾好
我係一個比較內向嘅人 都唔知敢唔敢自己一個去外國讀書 一諗到要離開香港去一個陌生嘅地方一年就有啲驚

宜家疫情嚴重 如果你開學過去都要注意安全阿
有冇倫敦tg group
我大概3月左右報嘅,呢個係我second choice黎,所以4月4號先正式proceed。
想去外國讀master最主要有兩個原因嘅,一來因為自己未去過exchange,所以想出去。二來係因為LSE其實係我dream school
自己都有啲擔心依家個疫情,但係冇辦法啦,個市又唔好,LSE又唔俾defer offer
你都快啲報啦
揸緊bristol offer, 收到university of glasgow offer, 仲等緊ucl

如果有ucl就ucl, 如無 大家覺得點揀好?
咩科 校名就差不多
Computer science (conversion)
唔清楚cs ranking
但係Bristol 暖啲 glasgow就凍啲
Bristol啦
好 thanks bro 意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞