[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(6)2v2新模式,嗚呀

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Tournament 無人用 Royal Giant

你地覺得 Lv 13 既 Common 卡
佢既實力可以應付到幾多 Lv 既 Rare / Epic / Legendary ?

玩到邊個 Level 先由 Common Deck 轉做 Epic Deck?

我見 Royale TV 近排興起 Golem Epic Deck
HKGENERATION招人入黎喇
clan tag:#QCGCU9C

2600盃以上既活躍玩家 以及 嚴格執行:公會戰至少打20盃以上 同 每週捐卡至少捐250 唔達標必踢
目標:local top 200
Join Clan既巴絲可以入黎我地既telegram group 有專人對你副deck俾意見
活躍巴絲快D入黎啦 入面有好多絲打架 有J
入Clan既打返lihkg就有人會收你架喇
HK GOGOGO 收兩名3000+活躍玩家
我由2500杯爬上3000頭都用左成個月
如果想爬到4000咪爬到2046

唔會好耐

唔會好耐

點解
聯賽 9/7/4/1
天梯 13/11/8/5

中間應該點樣分先正常?
9/7/4/1
10/8/5/2
11/9/6/3
12/10/7/4

13/11/8/5

我 12 本,0 課,12/9/5/2
我見好多對手都 13/10/6/3
Lv 13 Common 好似好基本咁

咁計法天梯 Common 屈 Level
即係 Epic / Legendary 就會好蝕底 ?

例如我玩 Golem, Lightning, Baby Dragon, Log, Mega Minion, Mini Pekka
人地玩 Royal Giant, Elite Barbarian, Fire Spirit, Minions, Zap, Archers

我 Epic 得 Lv 5,Rare 得 Lv 9
但係人地全部 Common 都有 Lv 13

咁樣計既話我係咪俾人屈卡 Level ?
即係爬分既話用 Common 卡著數好多 ?

有無 4600 分既巴打可以講下心得
我玩到砌牌要睇 Rarity 黎揀

基本上上到你4600呢個盃數,
common卡12lv真係基本野,
因為common易求,求一次40張,一日都120張,要升既話common係升得最快.
我自己本身玩開嗰套得11/8/5/2都被迫轉玩epic deck.
本身玩開嗰套上到4200到就真係極限咁濟,啲人下下12本,common得11lv真係唔夠打
轉左用epic deck之後就上多400分,
而家諗住邊用epic deck邊升返自己嗰副.
爬盃係咁架喇,common無12,13lv真係拎出黎都俾人笑

唔會好耐

點解

正常都係個零2個月 有通漲加埋自己技術會好左

天梯一向都係屈level行先
所以有d高手都話想爬杯就升白卡先
不過白卡既極限無紅卡紫卡咁高
所以官方論壇有supercell staff都話皇家巨人既使用率其實唔高
但佢地都留意到4000-4500有好多皇家巨人

其實以前天梯只係打完就reset
個杯數其實無咩所謂
不過而家唔同杯段有唔同獎勵
官方都應該正視下d靠RG衝杯既
聯賽 9/7/4/1

中間應該點樣分先正常?
9/7/4/1
10/8/5/2
11/9/6/3
12/10/7/4

13/11/8/5

例如我玩 Golem, Lightning, Baby Dragon, Log, Mega Minion, Mini Pekka
人地玩 Royal Giant, Elite Barbarian, Fire Spirit, Minions, Zap, Archers

無課或小課玩家不應該以紫或傳做核心卡
因為到後期根本升唔到lv

無課或小課玩家天梯牌組應該傾向於紫卡只佔1-2張 而且唔係核心卡,傳奇可免則免。 無課小課者升到3lv傳已經極限,5000分個個用4-5傳奇,7紫多。

皇巨套多人取向因為無紫卡養 冰法亦係傳奇卡唔算太依賴等級。無課或小課必然最愛!

簡單d講 核心卡通常就係皇巨,(豬,巨人,3槍),石頭,天狗

細水粉絲等等我唔知核心算桶定地獄塔 無計係入面

白卡既皇巨 中期(3500-4900)接近無敵
因為呢個階段大家既核心牌係橙8-9,紫5-6,傳奇2-3 13皇巨自然打爆

題外話 我有個女性朋友玩 完全打機白痴 玩左半年都係亂鳩黎 守親人都好手忙腳亂 有乜卡都掉出去果種 係佢解鎖左皇巨果一刻我就叫佢只求皇巨 佢而家3400咁 12皇巨,睇佢打,佢對手只要唔係用精或地獄塔 根本躝佢唔住 對面打佢隻皇巨係R痕

但你打到後期5000+ 皇巨會開始小 因為大家既牌已經再高一級 皇巨已經再無絕對統治力 (格食格你成副剋皇巨唔好拗e.g:你用精加地獄塔)

不過個系統咩牌hit就斬咩,唔使特登轉deck, 再講過4000要轉deck 除非重課 否則都要一年半載先追到原先副牌既等級。
聯賽 9/7/4/1

中間應該點樣分先正常?
9/7/4/1
10/8/5/2
11/9/6/3
12/10/7/4

13/11/8/5

無課或小課玩家不應該以紫或傳做核心卡
因為到後期根本升唔到lv

無課或小課玩家天梯牌組應該傾向於紫卡只佔1-2張 而且唔係核心卡,傳奇可免則免。 無課小課者升到3lv傳已經極限,5000分個個用4-5傳奇,7紫多。

皇巨套多人取向因為無紫卡養 冰法亦係傳奇卡唔算太依賴等級。無課或小課必然最愛!

簡單d講 核心卡通常就係皇巨,(豬,巨人,3槍),石頭,天狗

細水粉絲等等我唔知核心算桶定地獄塔 無計係入面

白卡既皇巨 中期(3500-4900)接近無敵
因為呢個階段大家既核心牌係橙8-9,紫5-6,傳奇2-3 13皇巨自然打爆

題外話 我有個女性朋友玩 完全打機白痴 玩左半年都係亂鳩黎 守親人都好手忙腳亂 有乜卡都掉出去果種 係佢解鎖左皇巨果一刻我就叫佢只求皇巨 佢而家3400咁 12皇巨,睇佢打,佢對手只要唔係用精或地獄塔 根本躝佢唔住 對面打佢隻皇巨係R痕

但你打到後期5000+ 皇巨會開始小 因為大家既牌已經再高一級 皇巨已經再無絕對統治力 (格食格你成副剋皇巨唔好拗e.g:你用精加地獄塔)

不過個系統咩牌hit就斬咩,唔使特登轉deck, 再講過4000要轉deck 除非重課 否則都要一年半載先追到原先副牌既等級。

我成日覺得皇巨係有前無後 打死罷就
打完一波扣左人好多血,但人地一波反推我就GG左
利申:唔識玩皇巨
我都覺RG係3800-4XXX呢段好屈 成日比RG打爆

天梯打13 RG 10級屎爐
贏到一定狂比哭面

贏到一定狂比哭面

日日打呢d 好撚盲目 打佢地我唔守 鬥快攻

贏到一定狂比哭面

狗球表示見12等以上洋腸喊出黎

贏到一定狂比哭面

唔使出力守 求期守 全力攻

贏到一定狂比哭面

我次次用狗球都遇到地獄塔/地獄龍
http://statsroyale.com/
呢個網好準
http://statsroyale.com/
呢個網好準

入唔到
好耐無上水

木木 你會唔會Upload同dying公會戰果段片上utube阿? 果日睇到一半要做嘢
而家卡3800,有時真係好想轉玩皇巨deck,但係之前試過連跌幾百杯,有陰影

BTW有冇wuwe愛好者4lv wuwe對住啲9lv豬11lv伊巴完全冇力守唔到
而家卡3800,有時真係好想轉玩皇巨deck,但係之前試過連跌幾百杯,有陰影

BTW有冇wuwe愛好者4lv wuwe對住啲9lv豬11lv伊巴完全冇力守唔到

準備由巨人骨召轉wuwe骨召
求左好耐終於有5lv wuwe
加個骨墓會好守啲

會友既朋友仔

我地幾個香港既CR開左個TELEGRAM方便約戰

唔知你地有冇興趣JOIN?

CR 公會

咩黎
會友鏢局
主會 4000盃 -1個
#LUO2QOV
分號 3200盃 -3個
#2LPR8GGV

現招收衝盃活躍玩家

會友既朋友仔

我地幾個香港既CR開左個TELEGRAM方便約戰

唔知你地有冇興趣JOIN?

CR 公會

咩黎

暫時個group有幾個香港個公會係到,係講緊定時每隔一段時間就約黎玩友誼賽咁.
白虎有無性趣圍爐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞