[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
點解Apple store買Philip hue 嗰隻3+1賣貴出面 price.com 成1000咁多
最好set rules自動控制
你有冇買philips 個hub
研究緊屋企用唔用到smart lock好正
好驚買左先唔得
巴打如果真係買/有update可唔可以quote我話我知 我都15 16緊
又驚下年夏天前有好用啲嘅款
今日連聽嘅兩盞燈都轉咗做Philips hue celling 燈,計埋廚房廁所同埋兩間房,全部都用晒智能燈啦。
加個 motion sensor ,入屋自動著燈
閒置一段時間 check 唔到 motion 自動熄燈
你係咪熄咗燈制?
係時候換走屌米
你官方買其他野同出面買都唔同啦
廁所唔係多數光管/鋁天花LED燈架咩你搵左邊款 有圖嗎
我都係想買呢隻牌子 個model就係叫smart lock (pro)
巴打可唔可以影下屋企條窗䈴軌 我驚自己嗰條唔得
我用Philips hue 燈膽再加埋個motion sensor,入廁所廚房即開燈
點解ikea d燈響homekit成日都no respone,但用google home同ikea個app就冇事
新手入左隻remo,而家可以控到ac同tv,想問an機有咩非中國製拖板,平平地既
幫手send email去ikea
香港用到嘅燈制有冇好介紹
我之前都係咁
一兩日就no response
reset完個gateway之後貌似有改善
四五日都冇斷過
我都係咁完
reset 好快又係咁
應該冇非中國制平ikea就連plug都未係香港出
唔想幫手做ddos喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞