[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
bug嚟?
拖板真係唔敢轉插命仔要緊
btw 係咪netatmo? 日本買幾錢 不過prefer Tado 好似靚啲
都係插差電器/空氣清新機嗰類細火數
係Amazon UK順便買埋德國佬啲轉插 全部包埋Fuse 都唔驚嘅
我見你好似用磨菇貼(兩塊合實嗰種),姐係就咁用個勾掛錶帶扣位? 叉電放落黎?
應該係 嗰陣google 左好耐先發現

搞到我兩個新燈膽要當普通燈膽用

唔知有冇人會有早期開嘅米家acc多出黎用唔着
不過我發覺屋企好多傳統電器都係要再另外開關唔太用得着咁多個位
但如果有三腳拖板我都會買
原裝USB磁力充電器,後面貼魔術貼咁解
我個個係nature remo
Hktvmall 有間幾平
最好差住電,screen off set never
轉插係邊款
買左小米枱燈2 support homekit ,好平
初來報到 希望可以攞到啲自動化靈感
計落用哂全屋philips 燈泡真係好貴
有冇入牆燈掣推介
除左小米之外,上網搵左好耐都係得110V
同埋用小米D sensor可唔可以唔用佢個gateway而用其他牌子?

有無人知呢隻唔知支唔支援homekit,同香港唔知買唔買到
唔支援
上amazon 應該有
有冇巴打知kickstarter blackfriday會唔會全面有減想試下等
唔驚地心吸力有一日令隻錶吸唔實?
IR remote support homekit有邊隻?
控制到冷氣同電視既
Official HomeKit support 有 Tado (only for 冷氣)

我自己就用緊 Logitech Harmony Ultimate (影音), Sensibo (冷氣) with Homebridge
唔會
Philips hue 有 LED 光管 同燈帶,唔一定要用燈膽
一樣有冷暖/彩色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞