[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
想請教多樣,就係上面話有 rom 可以 flash 完令佢 support Homekit, 有無相關既link? 因為我搵就好似見得個 2018 年尾既 Github page
https://github.com/Gruppio/Sonoff-Homekit
應該得呢個
你有冇試過先
做緊 data research 未買
唔係大牌子唔敢俾指紋佢
無幾多隻牌子 support 八達通
sonoff basic淘寶好似十幾廿蚊個
買返黎FLASH都係講緊一個鐘內完成既事
唔講以為你研究緊武肺疫苗
我都係搵到呢個. 不過佢淨係寫到 basic. 我想直接落 Wall Switch
wall switch個結構好似唔同架喎
佢冇寫support就算啦
但照計佢 BASIC 都玩到 WALL SWITCH 都有可能整到
s26都support
我睇comment話metalware關左門一定要手動按lock先會鎖門, 好似多舊魚咁
咪傻啦,點會咁反智
利伸 我用緊
basic冇button on/off 個結構已經唔同啦
佢寫3種support,3種都係單向on/off
冇button switch
我用緊basic+s26
metalware有無咩特別地方要屌/推介下
有,佢個 app 好需要屌下
係我大廈部𨋢裡面,收唔到訊號時開個 app,佢會連唔到個門鎖,之後出𨋢有返訊號後,個 app 就會 logout 左,要 login 過個 account 先可以 connect 到個門鎖,賴過幾次之後就無再用個 app 開鎖了
而家主要都係用八達通 / 指紋解鎖
下面兩張相係巴打你自己試咗?
Yes啊,特登試咗先
試埋s26都得
係囉正常都應該得,都係 on off status 既野
Video doorbell 就聽得多
但係我門鐘嗰位影晒成條走廊, 隔離左右未必鍾意
咁有冇電子貓眼?
Brinno
門外睇係普通防盜眼,門裡係電子貓眼
好似係台灣牌子
多謝巴打你先
Brinno 我都有睇過啊, 但係佢連19年新出個WiFi 版model 都冇咩升級,amazon review 俾人狂插

搵極都係得大陸公司出既屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞