[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
新手
google smart light starter kit $25
但香港220v 唔用得個C Life by CE 燈泡
有咩同價代替品
舊啲嘅有用釘頭 唔一定E27
自己睇返咩頭先買最穩陣
香港都有E14
多謝兩位大大嘅提醒,因為自己屋企用E27 ,所以以為全部都係🙇🏻🙇🏻🙇🏻
ipad mini2 係咪做唔到home hub,入到嗰版都係叫我用apple tv/pods
Homebridge 有 plugin
August Smart Lock Pro + Connect Wi-Fi Bridge, 3rd gen technology
平到喊, 免運費到香港
https://www.amazon.com/August-Smart-Lock-Connect-technology/dp/B0752VPHVK/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=
想知道其實smart home到底同牌子vs雜牌分別大唔大?係咪真係同ecosystem就方便好多?定係雜牌配合會平好多?本身都係用開三叔
thx,巴打,我都買咗。
hue可唔可以用ikea個hub我放左喺度封塵
電話終於有 但好似廢到癲 nest唔知要等到幾時
August smart lock 149 果陣買左,係咪可以再買退返之前張單
你睇嗰陣幾錢好似冇咩優惠
7xx 個陣買左
過2日跌到6xx

cyber monday 連connect bridge 賣8xx
我8月$199買咗2個, TOTAL $398我都想喊
最後有冇買
black friday? 幾錢?
tado 美定英 幾錢
等左兩年 好廢
頂...我度門係一碌長條包含一個鎖+手柄好想唔帶鎖匙
夠膽拆開研究可能會ok, 我住公屋, 鐵閘同木門都有裝, 不過要自己改dd野, 夠膽整就ok
但度門會有一大忽長條形既窿
同埋而家amazon係咪貴返喇
巴打係咪要,有隻149usd 買左可原價放比你,無人要既話要我諗住退返去Amazon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞