[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
hue喺邊方面令你願意俾貴啲?
暫時未買
Hue人地話穩定過ikea
Hue燈多色過ikea
Hue smart plug個樣靚仔啲
一個Hue motion sensor睇到三樣嘢(光度、motion、溫度)ikea嗰隻好廢又入唔到HomeKit
多色可以無視玩幾分鐘就用返冷暖/白黃

唉 呢家野一闊三大真係唔知點好用緊ikea想轉又晒錢

ikea個smartplug唔洗見人都還好 但個sensor醜到...
我都係諗住開始只用冷暖/白黃 遲下先試彩色
ikea個motion sensor根本唔係智能野 得兩個mode 三個timer係機身扭掣set

唔係咁大動力就唔好買多套hue 兩者太重疊 係ikea多個窗簾玩 你有ikea就等下會唔會update啦
佢話唔可以建立指令排程
有係用緊tado V3+ 既巴打
我買左無耐想setup 個陣 佢話搵唔到我部冷氣既model
係咪等於玩完... 我個部係普通大金分體式冷氣
完全無諗過會用唔到
邊度睇可以支援咩型號
我都想知呀DIU...
我而加買左 裝個陣攞個AC CONTROLL過去禁一下
佢DETECT完話唔知係咩MODEL 咁就死左係個到
佢話個遙控要有mon, live睇到溫度同風速咁
問題就係我個MODEL係有 而佢唔WORK...
唔係掛 大牌子都咁 好彩未買
真係ON9到爆炸 我SEND左個問題去官網客服 睇佢點覆
不過聽日我都會打去間野到叫退貨 係黃金到買
黃金賣幾錢?
我都想買但唔知啱唔啱用
你不如CHECK下你個MODEL用唔用到先...
如果用到而我又退唔到我唔介意打個折放俾你...
我睇死TADO官方個邊係無解決既方法
可能我買大金個MODEL太新? 我都唔知咩原因...
問緊chatbox
如果ok就問你買啦
間野俾我換佢其它貨 但係其實老實講 佢賣其它野都幾貴下 不過可能都好過完全無用而加攞住個tado V3+

btw 我send 左去官方問下佢係點搞 如果佢都無方法既話
咁我應該攞去換philips hue 個d 野 應該換playbars

巴打 好似tado remo ambi都可以人手pair remote啲功能
巴打我地而家有兩個人準備呢個星期內喺英森買 $800+share運費

如果got巴打換貨 有冇興趣一齊夾

tg: neverforget_721721
巴打我地而家有兩個人準備呢個星期內喺英森買 $800+share運費

如果got巴打換貨 有冇興趣一齊夾add定我先

tg: neverforget_721721
佢話用到
但amazon買都係八舊水到
只係黃金買有個保養咁解
咦係咪可以夾單一齊買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞