菲林機討論 3

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

幫幫忙嘛
見住佢入黑店都唔叫住佢咩

新手通常係要比人呃下先會有經驗

但我唔想新手益班友喎

個新手又唔追post
明明早兩頁先講完啲樓上鋪

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

喂 幫幫手問下啲東德M42 單反做緊幾錢到?
我物色緊一部

MTL5b 鴨記之前買350連鏡

岩岩先去過鴨記,佢已經執緊野,掛住同熟客仔傾閒偈完全冇諗過要睬你,機鏡選擇唔太多,全部都好似幾污糟下 不過擺街賣,又老相機,算係咁

係咁上下㗎喇,污糟用酒精抹下就得,佢擺明係junk box,但點都好過啲junk box扮上菜吊高嚟賣嘅黑店

個新手又唔追post

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

岩岩先去過鴨記,佢已經執緊野,掛住同熟客仔傾閒偈完全冇諗過要睬你,機鏡選擇唔太多,全部都好似幾污糟下 不過擺街賣,又老相機,算係咁

係咁上下㗎喇,污糟用酒精抹下就得,佢擺明係junk box,但點都好過啲junk box扮上菜吊高嚟賣嘅黑店

鴨記算係咁,一分錢一分貨
唔會下欄野扮上菜

但我唔想新手益班友喎

個新手又唔追post

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

我好似見到巴打

個新手又唔追post

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

鴨記算係咁,一分錢一分貨
唔會下欄野扮上菜

我見某遊樂場係Facebook hashtag 加日文落去,好撚嘔心

但我唔想新手益班友喎

個新手又唔追post

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

您係咪揸OM同外國人傾計又拖住條女嗰位巴打?

個新手又唔追post

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

我好似見到巴打

我岩岩都喺到喎
心口一部Yashica
膊頭一部Nikon嗰位係我

學我話齋 一於松屋啦

仲未去過
一陣又去鴨記走轉

我物色緊一部

我好似見到巴打

我岩岩都喺到喎
心口一部Yashica
膊頭一部Nikon嗰位係我

我係藍色衫Office Boy
睇左部東德機幾野
finder 矇矇地

btw 係街口見到有個人用賓得KX 影相
準備燒呢筒

我都有兩筒reala 500D未用 唔知感光度淨返幾多

我諗住當400影算

唔緊要啦,個Dynamic range咁闊

呢排影少左35mm 唔知幾時先影得完一筒
準備燒呢筒

搵到間手沖ECN 2,喺觀塘

好似有朋友話唔掂
準備燒呢筒

搵到間手沖ECN 2,喺觀塘

好似有朋友話唔掂

試下無壞嘅,淘咗筒vision 3 200T就試下
做乜個個偽文青都要買fm

買notebook一定要apple
買菲林機一定要fm
今代既黃金規律

文青starter kit set 嚟,你識春咩

我用mac book air 又fm2 一定係文青啦

買機送技術識春咩
不過真心萬能達101手感好過FM

買機送技術識春咩

FM 同FM2 比想像中輕

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

大F路過

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

F2 F3 X-700 都有啲人吹丫

最離奇係K-1000
初階都吹到咁
最弊好似連eBay 都貴左

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

F2 F3 X-700 都有啲人吹丫

最離奇係K-1000
初階都吹到咁
最弊好似連eBay 都貴左

BTW FM 前身 FT 系列先係堅野
又實淨又平

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

大F路過

吹吹先
有時都唔知多謝定屌好
多得啲黑店,菲林翻生 但係佢地又鳩吹一埋垃圾
有時都唔知多謝定屌好
多得啲黑店,菲林翻生 但係佢地又鳩吹一埋垃圾

真係垃圾當寶賣!

買機送技術識春咩

中階機想有幾重
好奇怪,中階機比人吹奏
旗艦反而冇乜人理

大F路過

吹吹先

Canon new f1點解冇人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞