菲林機討論 3

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
新手入門,想買Minolta X-700
追過post知道香港樓上鋪係食水深架喇
但係因為急要 所以趕唔切淘寶同ebay
同埋我見淘寶同樓上鋪爭百幾蚊左右

請問HK Camera X-700 連50mm 1.4賣1550價錢如何?
因為我見佢支鏡係f/1.4 所以我諗貴啲都ok掛?

我之前幫佢買支50 1.4 係700 蚊
我個部係韓版x-700 body
咁啱佢有支韓版鏡...

嗰間鋪有少少海鮮價
上去兩次, 兩次都唔同價
不過老細鍾意minolta, 所以呢個brand黎計, 佢算係最多

我第一set minolta都係個度買
個時新手明知係貴啲都買左, 宜家知道少少水水地
當交學費

下...貼個price tag 架喎 不過可以講下價

請問HK Camera X-700 連50mm 1.4賣1550價錢如何?

咁啱佢有支韓版鏡...

嗰間鋪有少少海鮮價
不過老細鍾意minolta, 所以呢個brand黎計, 佢算係最多

當交學費

咁啱佢有支韓版鏡...

嗰間鋪有少少海鮮價

當交學費

個時舊鋪
有d無price tag

係囉, 因為我新手咩都唔識, 諗住俾貴少少去當交學費
加上我急要 無計
所以想問下呢個學費會唔會好撚貴姐
你問個老板都會教你check鏡
不過人地教當然避重就輕
自己溫下書先買

好 唔該晒
入坑了

咁啱佢有支韓版鏡...

嗰間鋪有少少海鮮價

當交學費

個時舊鋪
有d無price tag

係囉, 因為我新手咩都唔識, 諗住俾貴少少去當交學費
加上我急要 無計
所以想問下呢個學費會唔會好撚貴姐

呢間算水得少啲
啲機鏡偏舊, 可以既話揾到新啲

自己扒下文點check鏡
我用落先識睇, 個時買個枝鏡後玉有少少霉
不過對無影響成像

利:但搬左之後未去

係HK camera已經算好,冇水得咁多
俄仔機邊度買好D ?
係ebay買啲運費同部機差唔多價
俄仔機邊度買好D ?

香港你真係唔洗諗
refrence 上個post 我講過個個淘寶佬啦
俄仔機邊度買好D ?

香港好少有得買,我都係ebay
今時今日表菲林仲揀電子快門機真係死機唔抵可憐
日日都有人問電子嘢死邊度有得整
睇到我日日笑

玩電子快門機真係好得罪你咩
City 又有megasale

邊間?

遊樂場
俄仔機邊度買好D ?

有冇睇埋forwarder黎計運費?
美國內陸郵費+forwarder運費(e.g. buyandship美國要$24/lb)

最近ebay訂左三部零件機body
美國內陸free shipping, 重5lb
運費最後比左hkd120
俄仔機邊度買好D ?

美國內陸郵費+forwarder運費(e.g. buyandship美國要$24/lb)

俄仔機多數係 烏克蘭/白俄羅斯
俄仔機邊度買好D ?

俄仔機多數係 烏克蘭/白俄羅斯

sor9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞