菲林機討論 3

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
最近好撚窮... 要變賣
我想問下賣summicron 第四代加製換c sonnar或planar好唔好?我更加想summarit 但搵唔到靚既m mount

支鏡咩焦距?

Sor唔記得講

有興趣,留聯絡傾傾?

我想問下賣summicron 第四代加製換c sonnar或planar好唔好?我更加想summarit 但搵唔到靚既m mount

巴打好有錢

就係冇錢先要賣野

巴打好有錢

就係冇錢先要賣野

我一支奶都無錢買
如果想玩L39 mount
係咪福倫達好d ?
原本想要俄仔 Leica Copy 但見布快門 聽講好似無咁好易漏光?
原本睇緊FED1

差好多錢喎
btw FED2 唔好啲咩
又平啲

不過FED1 個上片方法多d
兩部有咩分別?

FED1 係打開機底攝D 菲林上去
FED2 係成個背蓋可以拆開

我唔鐘意機底入,所以冇諗住入FED 1

巴打好有錢

就係冇錢先要賣野

我一支奶都無錢買

其實冇乜特別 Leica 機身好J啲
唔知$4000 有冇planar zm呢

巴打好有錢

就係冇錢先要賣野

我一支奶都無錢買

錢就一定有
只係你會唔會用黎買奶啫
想玩contax cy mount 有冇咩機介紹
不過都諗緊買contax 定買部hexar af 玩下算
想玩contax cy mount 有冇咩機介紹
不過都諗緊買contax 定買部hexar af 玩下算

平平地入部yashica用住先

正野 用料如何

好輕但好扎實

想問下巴打邊度買? 我都有部praktica

鴨記

兩邊D地鋪? 我記得好似有三幾間有賣相機野,不過之前唔為意有praktica賣 宜家得支50 1.8,想買多D鏡用下

正野 用料如何

好輕但好扎實

鴨記

兩邊D地鋪? 我記得好似有三幾間有賣相機野,不過之前唔為意有praktica賣 宜家得支50 1.8,想買多D鏡用下

街尾兩檔排檔

正野 用料如何

好輕但好扎實

鴨記

街尾兩檔排檔

有冇pentax 用家係到?
想問下支FA20-35 F4 弦光咁勁係咪正常?

有冇pentax 用家係到?
想問下支FA20-35 F4 弦光咁勁係咪正常?

好似真係

https://www.flickr.com/photos/127398670@N05/26428051645/

https://www.flickr.com/photos/57thstincident/2441660511/
比巴打講返起自己沖黑白搞到我又想玩返

不過依家部scan 冇左又要買過部

想玩自己沖彩色同正片,不過藥水唔知邊度買

opp有c41套裝

opp有c41套裝

E6都有

opp有c41套裝

E6都有

貴唔貴,可以沖到幾多筒

opp有c41套裝

E6都有

貴唔貴,可以沖到幾多筒

藥水好多地方都有得買,有間叫meteor 都有

$260 14筒
E6 $450 2.5L
我都係係佢嗰網睇炸 唔好話我打手
有無巴打放canon FD/FL mount 35mm/50mm 鏡?

自己沖彩色好難

自己沖彩色好難

搞得掂個恆溫其實同沖黑白差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞