Overwatch 鬥陣特攻討論區#7 Orisa登場

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
仲未明人地講咩
事實證明就係粒珠根本冇咁大作用
所以咪冇人用和尚做主去特登放粒珠

亦所以就算穿盾放到珠,個作用都唔會令刺客無敵
暴雪ptr成鳩日改完又改番架啦,可以有乜柒理由啊
你個站腳點會唔會脆左d

不過你要繼續覺得放到珠=刺客無敵,我都幫你唔到
成個諗法咁撚柒你都講得出口

同埋暴雪而家一直極力想剷除三坦呢個meta,強化到刺客既話根本求之不得

有無睇比賽架
三坦一早已經唔係meta
刺客唔洗強化已經好勁

係啊
咁和尚穿盾掛珠仲有咩影響

只能夠話穿盾既話刺客陣會殺得幾爽

粒珠唔大作用 ?
連ryujehong比賽玩dive comp都唔用ana走去用和尚就知黑珠對dive comp幾大影響

冇話冇用
未見到個重要性大到可以令刺客無敵必勝

繼續兜 繼續柒
老老實實 就算唔係改到粒珠可以穿盾 都應該改下和尚

例如 儲緊右click都可以放珠 / 右click 狀態可以維持耐啲

等佢出場率高返啲
和尚最好buff下個姿勢
蹺腳坐真係好易比人打死 (角色模組Size
仲未明人地講咩

你個站腳點會唔會脆左d

同埋暴雪而家一直極力想剷除三坦呢個meta,強化到刺客既話根本求之不得

有無睇比賽架
刺客唔洗強化已經好勁

係啊

粒珠唔大作用 ?
連ryujehong比賽玩dive comp都唔用ana走去用和尚就知黑珠對dive comp幾大影響

冇話冇用

繼續兜 繼續柒

你明唔明咩叫遊戲平衡
Season4 同時有兩種隊形 death ball同 dive comp都常見就知平衡其實進步左 比起season3 兩隊一模一樣既3tanks meta
如果和尚黑珠可以穿盾就等於 dive comp>>>death ball
即係blizzard又一下又打破返個平衡
仲未明人地講咩

你個站腳點會唔會脆左d

有無睇比賽架
刺客唔洗強化已經好勁

係啊

粒珠唔大作用 ?

冇話冇用

繼續兜 繼續柒

笑死
自己講完on9野搬龍門搬到去大西洋
係丫和尚掛到珠落rein=刺客無敵丫
老老實實 就算唔係改到粒珠可以穿盾 都應該改下和尚

例如 儲緊右click都可以放珠 / 右click 狀態可以維持耐啲

等佢出場率高返啲

粒珠穿盾,但係nerf個增傷效果
仲未明人地講咩

你個站腳點會唔會脆左d

有無睇比賽架
刺客唔洗強化已經好勁

係啊

粒珠唔大作用 ?

冇話冇用

繼續兜 繼續柒

你明唔明咩叫遊戲平衡
Season4 同時有兩種隊形 death ball同 dive comp都常見就知平衡其實進步左 比起season3 兩隊一模一樣既3tanks meta
如果和尚黑珠可以穿盾就等於 dive comp>>>death ball
即係blizzard又一下又打破返個平衡

冇人講緊遊戲平衡wo
而家有人講到和尚掛珠必勝先屌
佢一開始係講遊戲平衡就冇人屌啦
唔好幫人亂扣帽好wo

所以佢係冇腳步聲打返和啦

但係有樣野唔明

呢個係咩魔法
和尚穿盾珠,刺客陣最受惠。遊戲平衡性咪側落呢點囉,咁係咪無敵呀 當和尚可以繼續後防持續放珠落tank,你覺得啲坦仲有意思
暴雪似乎係用職業比賽上場率去改d英
但係有d英就算改咗都唔會增加上場率,因為本身技能既功能關係

有d英雖然上場少但我覺得要nerf,eg機兵d攻擊力/印度妹條狗繩既長度
相反,有d英就算nerf咗都唔會太影響地位,eg ana既𣊬間回血+斷補係冇得取代,就算nerf都一樣上到場
你連我句野既意思都未理解

Get 你老母 in 你老母 there 你老母
暴雪似乎係用職業比賽上場率去改d英
但係有d英就算改咗都唔會增加上場率,因為本身技能既功能關係

有d英雖然上場少但我覺得要nerf,eg機兵d攻擊力/印度妹條狗繩既長度
相反,有d英就算nerf咗都唔會太影響地位,eg ana既𣊬間回血+斷補係冇得取代,就算nerf都一樣上到場

同意改技能組先係治本
其實和尚+flanker勁唔係一直都係共識黎咩?
只不過唔係無敵咁解,一黎和尚sup黎講補血量太低
二黎係雙面刃,因為和尚逃走能力實在太低(除非你話次次都開大走,吹你唔漲)

講到最後都係睇技術睇隊友,人地有防範你flanker勁到飛天,六條友捕住你一個做到d乜

當你和尚穿盾珠,咁一隻tracer加一隻genji 雙flank 又點守?一左一右,你前面又有淨低既2隻坦。表現穩定正常既雙flanker已經夠你煩,補師自己都唔掂仲旨意補坦?你真係可以防範哂?一左一右喎?
另外和尚最大作用唔係補血方面,係壓力。discord 30%傷害加成,當你護前方,就會失左右同後。同理,防flanker就會失前方。
Flanker作用根本唔係單拖救地球 而係同和尚一樣製造壓力,煩到對面失衡。自己諗清楚點解暴雪改返和尚穿盾珠

傾乜鳩 影張圖放左幾多rank算鳩數啦

Get 你老母 in 你老母 there 你老母

你被強化了!快去送!

殺神慈悲
有冇人打 rank 未打完頭十

一場都唔得閒打
呢個post不嬲高rank=岩
的確和尚係比較夾放狗
但問題係依加就算放狗都唔會出和尚呢
就算比賽既放狗和尚都係佔少數

上下浮動
的確和尚係比較夾放狗
但問題係依加就算放狗都唔會出和尚呢
就算比賽既放狗和尚都係佔少數

乜撚嘢係放狗

上下浮動

和尚有無腳步聲影響大咩
平時都係跟大隊 又係後排唔會Flank 個個都知佢企位

但係有樣野唔明

呢個係咩魔法

https://gfycat.com/ExaltedIllinformedIrishterrier

但係有樣野唔明

呢個係咩魔法

https://gfycat.com/ExaltedIllinformedIrishterrier

咁高科技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞