Overwatch 鬥陣特攻討論區#7 Orisa登場

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
1001開post個個記得放係置頂
開POST專用Source
https://docs.google.com/document/d/1PNIueLWWWDGws8Epn9mJtJScfcQr13XyIkhiWw1LdQI/
語言設定:
BATTLE.NET > 設定 > 遊戲設定 > 文字語言/語音語言
你想邊配搭都得 中文英文日文西班牙文乜都得

by PokeGuy
Overwatch Hero Cheat Sheets (參考用)
http://imgur.com/a/28GPV
BY 阿姆羅_雷
Master Overwatch/Overbuff — Check out your Overwatch stats, profiles, leaderboards, view hero information and much, much more!
https://masteroverwatch.com/
https://www.overbuff.com/
小提示
1) 3人係車附近車會最快 (上面行野可以睇到有幾多人)
2) 如果對方架車就到終點 或者你想暫停佢架車 你可以行近架車 架車就會停 可以爭取多d時間
3) 無時間時 可以盡量踩入點/行去車到 爭取延長 隨時反勝都得
4) 可以開啟右上角顯示殺人記錄功能: Esc>選項>遊戲設定>擊殺重播功能: 開啟 (Esc>Option>Gameplay>Kill Feed Display>on)
5) 中途加入既賽事 輸左唔會計 仲有額外經

BY 正義大門大獸, VivaLafeda
購買Q&A:
Q: (PC) 美洲版/歐洲版/亞洲版有無分別?
A: 無,全球通用,除左中國版,獨立ser
Q: (PC/) 點買?
A: 1.官方網上,可以用信用卡/PAYPAL直接買
2.買mycard入,再去官網買,面額自己計啦
(Mycard 台港共用)
3. 其他網站買,自己Google
4. 去Game舖買
Q: (PC/PS4/X1) 咁多個版本有咩分別?
A: (PC) Digital 有分標準版同啟元版,兩個版本都可以玩哂所有英,同埋地圖,分別就係啟元版送多5個skin, 同埋其他暴雪game禮品
實體版有分啟元版同典藏版,啟元同上,典藏自己Google
A: (PS4/X1) 無標準版,其他同上
簡單黎講,所有版本都可以玩哂所有野,只係skin同其他禮品既分別
BY VivaLafeda
啱啱打完10場 29xx分
未打過Rank 想問下D分點計
lucio 點玩都過得係buff
lucio 點玩都覺得係buff
啱啱打完10場 29xx分
未打過Rank 想問下D分點計

勝負、表現(on fire)

It's a pro lucio

一定下調返先live

一定下調返先live

依家呢版幾好玩呀

終於可以Boostio
出左?
我睇完教學片仲係唔明CANCEL果下係點

係唔係就咁換彈果下出拳 出完拳佢再做多次換彈動作
頭先玩嗰場我嗰隊4dps 2 sup三隻狙齊哂
之後贏左對面五排 throw the game meta
利申金牌仔

有冇main ganji嘅巴打講吓用開咩combo
我係右制->上面跳落去shift->右制+普攻,好似好唔順咁

我係右制->上面跳落去shift->右制+普攻,好似好唔順咁

左鍵 爆頭shift v
好爽

右click shirft 普攻
呢招combo係比你殺扣過血既英
所以其實一次右click就夠,唔駛追求打哂200

右click shirft 普攻
呢招combo係比你殺扣過血既英
所以其實一次右click就夠,唔駛追求打哂200

慘 無視左我

一定下調返先live

依家呢版幾好玩呀

以團隊黎講一定係 nerf
Dive comp好難再咁有效因爲個個分散唒食唔到個加速
如果睇個人能力亂玩玩到qp咁你可以當係buff既
法拉難度點會係一粒星 起碼兩粒啦
專業補師新po繼續留名
法拉難度點會係一粒星 起碼兩粒啦

新手玩兩嘢噴囇啲油

講緊邊隻英

一定下調返先live

依家呢版幾好玩呀

以團隊黎講一定係 nerf
Dive comp好難再咁有效因爲個個分散唒食唔到個加速
如果睇個人能力亂玩玩到qp咁你可以當係buff既

stanky直接當dps出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞