Overwatch 鬥陣特攻討論區#7 Orisa登場

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
屌總係排到韓狗 有無解決方法?

一齊排美服啦
坐等今晚比賽
Lunatic Hai

睇安娜神表演

Ryujehong
對面Meta都有料到

等睇APEX最burden dps ESCA

睇耐左好似esca講得上勁既應該得小美
其他都

world cup果陣用牛仔打得幾勁
一去到聯賽就troll到

原來依家60都叫低

下你幾多

見到上面話得60幾屎都射唔到

我平時係大約150
試下調低render scale去75%/50%,應該有幫助

除左fps都要睇番你個mon幾多hz
60hz mon既話有80fps打後應該冇分別

係完全無分別
所以一定要鎖mon rate,慳返啲資源較高啲畫質,睇得清楚啲

我上網睇話係有分別
https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1487692046.A.8CC.html

另外高畫質唔一定就清楚,可以睇下呢條link
https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1465718866.A.42A.html
高畫質反而多雜物 仲有d草會遮住視線

呢樣野改番好耐
雖然仲有一少部份有,但都係唔太緊要既位

個mon攞得哂60個唔同嘅frame嗰陣係最佳情況,但係practically fps會時上時落,vsync 60就反而會差咗,因為佢有時會de咗啲多餘frame, 有時又唔夠frame,所以v-sync較返高啲,等佢唔會跌返落60以下,盡量攞得哂60個唔同嘅frame就穩陣啲

原來依家60都叫低

下你幾多

我平時係大約150
試下調低render scale去75%/50%,應該有幫助

係完全無分別
所以一定要鎖mon rate,慳返啲資源較高啲畫質,睇得清楚啲

我上網睇話係有分別
https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1487692046.A.8CC.html

https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1465718866.A.42A.html

呢樣野改番好耐

個mon攞得哂60個唔同嘅frame嗰陣係最佳情況,但係practically fps會時上時落,vsync 60就反而會差咗,因為佢有時會de咗啲多餘frame, 有時又唔夠frame,所以v-sync較返高啲,等佢唔會跌返落60以下,盡量攞得哂60個唔同嘅frame就穩陣啲

邊會有人打fps開v sync
自從換左keyboard同mouse
我上網又快左 打機都有自信左
仲殺多左人添

原來依家60都叫低

下你幾多

我平時係大約150

係完全無分別

我上網睇話係有分別

呢樣野改番好耐

邊會有人打fps開v sync

試過開
完全射唔中人
fps幾時都係越高越好
btw轉144hz以上moon最實際,用慣咗望返舊moon覺得好似睇緊幻燈片咁
坐等今晚比賽
Lunatic Hai

睇安娜神表演

Ryujehong
對面Meta都有料到

等睇APEX最burden dps ESCA

睇耐左好似esca講得上勁既應該得小美
其他都

world cup果陣用牛仔打得幾勁
一去到聯賽就troll到

APAC Premier對Rogue佢牛仔flank unkoe隻ana
企定定miss左2槍次後比unkoe solo搞掂
真係名留青史
fps幾時都係越高越好
btw轉144hz以上moon最實際,用慣咗望返舊moon覺得好似睇緊幻燈片咁

其實我唔係好明 fps高啲對於實際情況係點..
幻燈片又係點
Sor for 1999
fps幾時都係越高越好

的確係
果時由垃圾nb頂盡40fps
轉到pc 144hz即刻爬左幾百分
fps幾時都係越高越好

幻燈片又係點

你如果用緊60hz mon既話
你set限30fps同7,80fps已經feel到差別
開波.
安娜神大快到
fps幾時都係越高越好

幻燈片又係點

簡單d比喻就係 例如genji二段跳哩個動作
用60格/144格 畫面睇 你越高fps咪會睇越清楚細致 同埋好似聽巴哈講fps越高亦會越順 電腦唔夠勁只係去到150~170 未試過200fps
fps幾時都係越高越好

幻燈片又係點

簡單d比喻就係 例如genji二段跳哩個動作
用60格/144格 畫面睇 你越高fps咪會睇越清楚細致 同埋好似聽巴哈講fps越高亦會越順 電腦唔夠勁只係去到150~170 未試過200fps

高fps睇野係咪會冇咁快 即係可以睇清楚啲人嘅動作或者移動?
WHORU係咁斬
Runaway對lunatic-hai啦應該
Fps高低係咪真係好影響aiming?

得60幾真係屎都射唔到
明明之前有百幾,呢排開game得番六十幾完全唔知做乜9

一直都得60

有冇較低d畫質,我差唔多全部最低

較低左啦 都係60
垃圾notebook黎

原來依家60都叫低

下你幾多

其實係好大分別
不過我最大問題係frame drop
之前drop極都100以上,呢排一會戰就得翻60幾
果種drop法真係令人瞄唔到

Sombra 真係幾好玩,解左2個成就
Fps高低係咪真係好影響aiming?

得60幾真係屎都射唔到
明明之前有百幾,呢排開game得番六十幾完全唔知做乜9

一直都得60

較低左啦 都係60
垃圾notebook黎

原來依家60都叫低

下你幾多

其實係好大分別

同埋最明顯係用hitscan打genji同法拉呢d
百幾fps真係易射幾倍

Sombra 真係幾好玩,解左2個成就

係好好玩
WHORU係咁斬

好屈

較低左啦 都係60
垃圾notebook黎

原來依家60都叫低

下你幾多

其實係好大分別

同埋最明顯係用hitscan打genji同法拉呢d
百幾fps真係易射幾倍

我唔知我moon係幾高hz
但我原本就得60fps左右 然後左較右較較到去150左右
已經覺得易射中好多
WHORU係咁斬

好屈

zunba成日滴眼藥水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞