Overwatch 鬥陣特攻討論區#7 Orisa登場

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有時想練英 但比對面串完又忍唔住轉返Main角打
好勝心太重
好勝心太重

mute哂全場練英
好勝心太重

mute哂全場練英

吹咩
雙排朋友當orisa係機兵咁玩,企係大後排到射射

識玩

識玩

係玩死我
我要女坦企最前食傷

識玩

係玩死我
我要女坦企最前食傷

其實你開fortify邊射邊行,行上前排
殘血嗰陣係啱啱好可以開新盾等回血
離敵太遠可以用right-click拉近對面,反之亦然
同埋拉sniper落地
orisa形容到嘅技巧基本上係咁多
玩死神打團戰兩隻76對射,聽錯以為對面開大開左大技
啱啱嗰場條友連用盾保護非洲鼓都諗唔到

識玩

係玩死我
我要女坦企最前食傷

其實你開fortify邊射邊行,行上前排
殘血嗰陣係啱啱好可以開新盾等回血
離敵太遠可以用right-click拉近對面,反之亦然
同埋拉sniper落地
orisa形容到嘅技巧基本上係咁多

咪畀盾orisa啦,佢咁大個盾
一係就唔好兩隻一齊pick, 堅係唔多夾
女坦有冇巴打分享下有咩心得

我仲未識開波嘅時間 加傷個range都係keep住3/40

岩岩開波唔使咁快比盾,啲人會好謹慎。
試下開左幾秒再比盾,啲人會照打,比盾啲坦係最多能量。

rein未爆盾唔好畀佢
有時佢打得火熱無留意收盾你都唔怪得佢

比豬最岩

一般都係, 不過rein爆咗盾之後可以畀佢, 等佢鳩衝入去之後你就係咁dump right click落啲人度

講rein自己唔收盾就冇能量既,究竟有冇玩過女坦

hi 多謝指正
我真係無深究 我畀過, 吸好少
可能啲人見到雙盾就唔打

其實呢 俾rein我覺得冇問題
但要隻rein係識玩
同埋最好兩邊rein面對面
因為你俾個罩佢等佢上去揮鎚儲能量
你又吸到能量 佢又儲到能量
想練多隻dps唔知揀邊隻好
暫時見得人嘅得76,法拉有fd main
Genji/tracer要好高技巧,感覺tracer順手d,但係低端場見好少人用tracer。想用要苦練
死神同麥卡利好似而家個版本冇咁勁
苦惱

tracer既話我覺得要用熟左你閃現既距離同時機
再去練準度
個人推薦睇睇soon既tracer gameplay
https://www.youtube.com/channel/UC2akmVDfQuOv60-33qJUmYA/search?query=soon

感動

搞嘜九手機up圖會掉轉左架

收皮啦 收皮啦

笑死
QP玩到5補1坦連嬴2埸
笑死

5補?
笑死

5補?

rank 都有啦 https://www.youtube.com/watch?v=QiDgK7q53tc
笑死

5補?

rank 都有啦 https://www.youtube.com/watch?v=QiDgK7q53tc

不死軍團
笑死

5補?

不死軍團

不過我玩qp
本身同fd 3排玩3補,之後另外2個見到就轉埋

一槍都唔止10喎
佢點做到
屌總係排到韓狗 有無解決方法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞